SEGRE

La sostenibilitat, una oportunitat per a les empreses

BBVA i Grup SEGRE organitzen demà un webinari per analitzar la sostenibilitat com a aliada de les pimes a la sortida de la crisi

Segre i BBVA us conviden a la jornada DIÀLEGS 'L'oportunitat de la sostenibilitat per a les empreses', el proper dimecres 4 de novembre a www.segre.com/dialegs

Diàlegs BBVA - SEGRE 'Sostenibilitat'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sostenibilitat: una oportunitat per impulsar el teu negoci de forma rendible. Sota aquest suggestiu títol, demà dimecres, 4 de novembre, Grup SEGRE i BBVA oferiran en obert un nou capítol de DIÀLEGS, trobades digitals per posar en context temes del màxim interès, com ho és en aquest cas l’aposta per l’economia sostenible, que serà sens dubte un dels principals motors de la recuperació econòmica.

DIÀLEGS Dimecres, 4 de novembre De 10:30h a 11:30h Inscriu-te aquí

En aquests moments d’inquietud a causa de la pandèmia global que impacta de ple sobre l’economia, la principal preocupació de les pimes és la seua supervivència. La cura del medi ambient i preservar el planeta els sona molt llunyà perquè la seua realitat és molt més dura.

A tota la incertesa del que pugui passar demà se li uneix la incertesa de poder obtenir suficients ingressos que els permetin continuar oberts el mes següent.

Tanmateix, la sostenibilitat pot jugar un paper molt important en la recuperació del seu negoci. La sostenibilitat va més enllà de preservar el planeta per als nostres joves, és una clara oportunitat per a les pimes i les empreses de ser més eficients, més competitives i més resilientes, tant en el context actual com davant de crisis futures. La sostenibilitat es presenta com una oportunitat per evolucionar l’activitat d’una empresa o la possibilitat d’obrir noves línies de negoci adaptades a les demandes actuals dels consumidors.

Existeix un desconeixement profund per part de les pimes de com ser sostenibles els pot fer més rendibles; al contrari, la creença generalitzada és que ser sostenible és car. En el context de la recuperació post-Covid, la dimensió regulatòria, que típicament es percep com una càrrega per a les empreses, pot convertir-se en una dimensió d’oportunitat i portar les estratègies més enllà del compliment regulatori permet posicionar-se dins dels programes de recuperació que arribaran.

La intenció és que els fons europeus es focalitzin en les empreses que poden ser actors actius en aquesta transformació cap a la sostenibilitat, per la qual cosa ara és el moment d’estar ja pensant en com puc posicionar la meua empresa per què sigui una bona candidata a rebre aquestes ajudes. La incorporació d’aquests criteris socials i ambientals cada vegada més impactaran en l’adjudicació de concursos públics, subvencions i als reports de sostenibilitat.

En aquesta crisi la banca està jugant un paper essencial, aportant liquiditat i finançament per garantir la solvència i evitar la destrucció d’ocupació i el tancament d’empreses.

El webinari organitzat per Grup SEGRE i BBVA incidirà doncs en aquest nou i esperançador escenari amb exemples d’empreses de Lleida que ja es troben immerses en aquest procés. Així, participaran en la taula rodona del DIÀLEGS de demà Jordi Barri Carles, propietari i CEO del Grup Teresa Carles Healthy Foods, i Josep Antoni Romia i Pujol, del Grup Romia Llop i director general de la cooperativa Faixamata.

La taula rodona serà precedida per un col·loqui entre dos experts: Manoli Jiménez Cifuentes, directora de Banca d’Empreses i Corporacions a Lleida de BBVA, i Miquel Àngel Rubio, Bussiness Developement Director de Lavola (Anthesis Group). El webinari serà conduït pel periodista Josep Maria Sanuy, subdirector de Grup SEGRE i director i presentador del programa El debat de Lleida Activa de Lleida Televisió. Els participants podran formular preguntes als quatre ponents.

DIÀLEGS Dimecres, 4 de novembre De 10:30h a 11:30h Inscriu-te aquí

tracking