SEGRE

El lleidatà més ric escala en la llista Forbes

El constructor amo d’Epsa se situa al lloc 41 || El patrimoni dels més adinerats es redueix el 2020 un 12%

José Llorens Torra

José Llorens TorraSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari lleidatà més ric, José Llorens Torra, escala posicions en la llista de les cent fortunes més grans d’Espanya publicada ahir per la revista Forbes. Llorens, natural de la localitat de Sedó, és empresari de la construcció i propietari de Llotor i Epsa Internacional i ja se situa al lloc número 41 d’aquest selecte grup, amb una fortuna que l’any passat assolia els 550 milions d’euros i el posicionava en el número 46. És un dels grans propietaris de sòl a Saragossa o Madrid, on és l’amo del gran centre logístic de 77.000 metres quadrats que utilitza Amazon a San Fernando de Henares.

El fundador d’Inditex, Amancio Ortega, es manté com la primera fortuna d’Espanya, amb un patrimoni de 57.000 milions d’euros, seguit de la seua filla Sandra Ortega (5.600) i del president de Mercadona, Juan Roig, que amb 4.100 milions d’euros avança Rafael del Pino, accionista majoritari de Ferrovial (3.200 milions), i el president de Torreal, Juan Abelló, que ocupa el cinquè lloc de la classificació amb 2.700 milions d’euros. En concret, les cinc primeres fortunes de la llista sumen 72.600 milions d’euros i suposen el 55,6 per cent del total de la riquesa. L’amo del 60 per cent d’Inditex continua un any més com a líder de la llista de la prestigiosa revista malgrat que la seua fortuna és 6.000 milions inferior a la de l’any 2019 a causa de les conseqüències del tancament de botigues per les restriccions per fer front al coronavirus.

Pandèmia

De fet, les cent grans fortunes de l’Estat han vist reduït el seu patrimoni en total en un 12 per cent i arriben fins als 130.500 milions d’euros en plena pandèmia. Segons Forbes, la crisi del coronavirus ha afectat tots els sectors, però en especial el turístic.

tracking