SEGRE

Endesa manté el reforç a la xarxa elèctrica hospitalària de Catalunya

Un centre de control de la companyia.

Un centre de control de la companyia.Endesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa continua el seu reforç a la xarxa elèctrica hospitalària de Catalunya amb un pla de contingència que permet que 71 hospitals puguin mantenir la fiabilitat del subministrament elèctric i estar preparats per consums alts davant de la segona onada de la pandèmia del coronavirus, han assegurat en un comunicat aquest dimarts.

La companyia elèctrica ha invertit 440.000 euros davant de la situació crítica actual, a més d’establir un operatiu especial capaç de garantir la continuïtat del servei elèctric a tots els edificis hospitalaris i que, en cas d’alguna incidència, es pugui restablir com més aviat millor i de forma invisible.

L’empresa també ha realitzat controls periòdics a centres de transformació, línies elèctriques i altres infraestructures per trobar maneres alternatives de subministrar electricitat davant de qualsevol incidència, a més de verificar el control remot del servei per garantir la seua continuïtat.

A més, Endesa ha posat a disposició equips i personal especialitzat per poder actuar davant de qualsevol problema elèctric i també per facilitar el funcionament del subministrament en hospitals de campanya, hotels medicalitzats i pavellons esportius.

La companyia també ha fet donacions per ajudar els sanitaris davant la pandèmia: va donar un milió d’euros a l’Institut Català de la Salut (ICS) per equipar amb 11 UCI per a pacients amb Covid-19, va entregar 25 respiradors al Servei Català de la Salut (CatSalut) i va distribuir 125.000 màscares FFP2 per a la xarxa hospitalària catalana.

tracking