SEGRE

EMPRESES EN PRIMERA PERSONA

Autònoms de Lleida denuncien la seua situació i l'abandó d'una Administració que els imposa restriccions

Autònoms de Lleida denuncien la seua situació i l'abandó d'una Administració que els imposa restriccions || Molts expliquen que es troben en situacions insostenibles

“Que ens deixin treballar!”

“Que ens deixin treballar!”SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Que ens deixin treballar!” Aquesta és una frase que es repeteix al parlar amb autònoms de diferents sectors de Lleida. Se senten abandonats per l’Administració, víctimes de les restriccions pel coronavirus. Tot això, mentre denuncien el caos generat amb els ajuts anunciats per la Generalitat, després de dos dies de col·lapse de la xarxa informàtica per sol·licitar-los. Al final, tot just 2.000 euros per a 10.000 autònoms a tot Catalunya, quan es calcula que més de 6.600 complien els requisits només a les comarques de Lleida.

David Carrillo, de l’escola de ball Factoria Dance, ha arribat a pensar que el pla d’ajuts podria ser una fake news, una mentida, si no fos perquè darrere hi ha la Generalitat. “Sembla que ens posen als autònoms una cursa amb obstacles cada vegada més alts que no podrem superar mai.”

Jenny Cervelló i la seua sòcia Carme Llovera lideren Aroms Innovació Estètica. Resumeix amb tot just tres paraules el moment que travessen milers d’emprenedors: desesperació, situació crítica. Recorda que han d’afrontar totes les despeses, des de la Seguretat Social fins als impostos passant per lloguers i “ens vénen publicitant ajuts ridículs i impossibles de tramitar”.

Sara Buira, que dóna nom al seu negoci d’estètica a Lleida, compara la carrera per demanar alguna ajuda pública amb Els jocs de la fam. Insisteix que el seu sector està discriminat, quan el seu treball va molt més enllà de l’estètica, amb serveis a pacients oncològics, per posar només un exemple, que els hauria de reconèixer com “un servei essencial”.

Jordi Nonell, de GCF, també lligat a l’estètica, afirma que en aquests moments necessita tres mesos per facturar el que abans tancava en un. A més, adverteix que creixen la morositat i impagaments que resisteixen autònoms i pimes.

José Joaquín Betrián, propietari del restaurant Les Comes de Torrefarrera, no vol ni sentir parlar d’ajuts. Reivindica compensacions per als negocis obligats a tancar o afectats per les restriccions. Manel Manonelles és el distribuïdor que li reparteix el peix. Hi treballaven de 5 a 7 persones. Avui, en dos hores, ell només cobreix el poc treball que té.

“Que ens deixin treballar!”

“Que ens deixin treballar!”SEGRE

“Que ens deixin treballar!”

“Que ens deixin treballar!”SEGRE

“Que ens deixin treballar!”

“Que ens deixin treballar!”SEGRE

“Que ens deixin treballar!”

“Que ens deixin treballar!”SEGRE

tracking