SEGRE

Aragonès anuncia un mecanisme d'"ajuda contínua" a autònoms

Confia a aixecar restriccions a partir del 23 de novembre si la tendència de la pandèmia es manté

El Govern es disculpa pel col·lapse de les ajudes a autònoms i es compromet a millorar el sistema

El Govern es disculpa pel col·lapse de les ajudes a autònoms i es compromet a millorar el sistemaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest divendres que el Govern està treballant per implementar un mecanisme d’"ajuda permanent i contínua" als autònoms davant de la crisi provocada per la pandèmia, després del col·lapse de l’ajuda de 20 milions d’euros d’aquesta setmana.

En una entrevista de TV3, ha afirmat que aquest nou sistema d’ajuts ha de ser "àgil, continuat, ha d’arribar a molta més gent i ha de ser un mecanisme de suport que sigui fàcil i pugui accedir tothom".

Encara que no ha especificat de quina quantitat de recursos es tracta ni ha avançat més detalls, ha afirmat que la diferència amb el subsidi que va col·lapsar a començaments de setmana és que aquesta ajuda era d’emergència i puntual, i que en aquest cas serà continuat durant diversos mesos: "Multiplicarà els recursos que es van destinar a una mesura d’emergència".

Aragonès ha explicat que estan treballant perquè els autònoms rebin aquests recursos de manera periòdica a partir de les dades que vagin introduint sobre l’afectació de la seua activitat pel coronaviurs, encara que ha destacat que la informació que hauran d’aportar serà la mínima possible: "No volem marejar".

Ha admès que l’ajuda per als autònoms de 20 milions d’euros –2.000 euros per a les primeres 10.000 persones que el sol·licitessin– no va sortir bé i que ha provocat "angoixa i indignació", i ha tornat a retreure que li correspon al Govern impulsar aquests ajuts.

23 DE NOVEMBRE

Aragonès ha confiat que a partir del 23 de novembre es podrà començar a recuperar part de les activitat restringida per la segona onada del coronavirus, i ha assenyalat que per a això és necessari que els nivells d’hospitalització i d’ocupació de les UCIs comencin a baixar.

"Les prediccions que es fan és que estem arribant al pic en l’àmbit hospitalari i que en les properes setmanes es descendirà", ha avisat, i ha insistit que, si es compleix aquesta tendència, es començaran a aixecar les restriccions.

Tanmateix, ha advertit que la pandèmia encara durarà mesos i que, per molt que s’aixequin algunes restriccions, continuarà existint algun tipus de limitació perquè creu que si la desescalada és molt ràpida hi pot haver "un rebrot molt més letal", i ha assegurat que els sectors afectats continuaran rebent ajuts.

Preguntat per les discrepàncies públiques entre ERC i JxCat sobre les mesures sanitàries, el vicepresident del Govern ha defugit "qualsevol debat partidista" i ha afirmat que totes les Consellerias fan propostes i les decisions les pren l’Executiu català en el seu conjunt.

NEGOCIAR ELS PGE

Sobre les crítiques del portaveu d’ERC a Congrés, Gabriel Rufián, a la posició de JxCat davant dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), Aragonès ha sostingut que és lògic que en els debats parlamentaris hi hagi "confrontació d’arguments, cadascú té el seu estil", i ha defensat la necessitat de negociar els comptes.

"No renunciarem a esmenar, millorar i arremangar-nos en els PGE perquè siguin uns Pressupostos que donin la millor resposta possible a la situació que estem patint", ha subratllat.

tracking