SEGRE

PIMEC LLEIDA EMPRESA 2020

Talent de Lleida dins i fora

La tercera edició de Lleida Empresa de Pimec posa de manifest les oportunitats de negoci i de creixement || Ponents lleidatans que triomfen en grans companyies de tot el món destaquen la capacitat de les pimes d'adaptar-se als canvis i les oportunitats de col·laborar

Jaume Saltó, a la dreta, va inaugurar la jornada de Pimec.

Jaume Saltó, a la dreta, va inaugurar la jornada de Pimec.LLEIDA TELEVISIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida té molt talent professional, empresarial i econòmic i és important retenir-lo, també que torni el que avui és fora. Però així mateix és clau que els empresaris locals no tinguin por de sortir a l’exterior, a buscar noves oportunitats de negoci lluny de la seua zona de confort perquè les oportunitats d’èxit existeixen. Aquestes són algunes de les conclusions que va deixar ahir la tercera edició de Lleida Empresa, organitzada per la patronal de la petita i mitjana empresa Pimec Lleida i que es va celebrar a través d’un nou

webinari amb el Grup SEGRE. Ha estat la primera edició celebrada de manera virtual a causa de la Covid-19, però també ha servit per atansar cinc empresaris i directius de Lleida que triomfen des de Tòquio i Singapur fins a Milà o Basilea.

Jaume Saltó destaca que “la competència avui està a la distància d’un clic” del ratolí de l’ordinador

Josep Barahona, propietari del restaurant L’Estudi a Tòquio, amb dos estrelles Michelin, va repassar les seues tres dècades d’èxit en la restauració al Japó. Se sent afortunat i “bastant japonès” a l’hora de treballar. Defensa la necessitat de no tenir por d’emprendre projectes en qualsevol lloc. “El pitjor que pot passar –va afirmar somrient– és que tornis a casa, amb la teua família, amb els teus amics.”

Núria Carretero, gestora de cartera de Transformació Digital i Innovació a Swiss Re, va defensar el saber fer de les empreses de Lleida. Aquesta professional que ha treballat anteriorment a la farmacèutica Roche a Suïssa i a IBM, va remarcar que Lleida “ha d’aprendre a vendre millor els seus productes”.

Antoni Ferrer és director d’operacions de Flamagas i té deu anys d’experiència en multinacionals d’automoció a Alemanya, el Brasil i la Xina. És un ferm defensor d’arriscar-se a intentar coses noves, d’estar decidit a adaptar-se i obert als canvis.

Judith Gonzàlez, country manager de Danone al sud d’Europa i membre del seu consell, va voler definir-se com a membre de la generació “re”, de resiliència, readaptació, reagrupament, reentusiasme i “la repera que som els lleidatans. Encarnem molts d’aquests valors de la generació re”.

Joan Salafranca és el director de l’oficina de representació de Banc Sabadell a Singapur i també va fer referència a valors com la resiliència, però també la tenacitat i l’adaptabilitat. D’altra banda, va voler advertir que no sempre triomfa el que té més talent, sinó que l’èxit professional està a l’abast de la mà d’aquell que se sap adaptar millor als canvis.

El president de Pimec Lleida, Jaume Saltó, pel seu costat, va apostar per destacar les oportunitats de col·laboració entre pimes, recordant que avui “la competència està a la distància d’un clic” del ratolí de l’ordinador.

Jaume Saltó, a la dreta, va inaugurar la jornada de Pimec.

Jaume Saltó, a la dreta, va inaugurar la jornada de Pimec.LLEIDA TELEVISIÓ

tracking