SEGRE

EMPRESES EFECTES DE LA PANDÈMIA

Pimec ajudarà les pimes a portar als tribunals l'Administració

Per les pèrdues derivades de les mesures restrictives per frenar el coronavirus || Exigeix que agilitzi compensacions per als sectors més afectats

Una quarantena de persones, en l’acte reivindicatiu de Pimec.

Una quarantena de persones, en l’acte reivindicatiu de Pimec.PIMEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patronal de petites i mitjanes empresa Pimec ofereix assessorament jurídic a aquelles pimes que vulguin reclamar als tribunals compensacions econòmiques per les restriccions vinculades a frenar l’expansió de la Covid-19. Així ho va explicar ahir després de presentar un dictamen sobre les possibilitats que tenen les empreses de reclamar responsabilitats patrimonials davant de l’Administració i va assegurar que la paciència dels negocis és “a prop del límit”. Malgrat tot, el president de Pimec, Josep González, va fer una crida a l’Administració perquè aprovi un rescat com més aviat millor. “És millor arribar a un acord que no a un procés judicial”, va defensar.

Sota el nom RescatXPimes RescatXAutònoms, Pimec va organitzar un acte a Barcelona amb la presència de quaranta representants de sectors empresarials afectats per les restriccions. L’objectiu de l’acte era “instar l’administració a agilitzar les mesures compensatòries necessàries per a les pimes i els autònoms en risc de fallida” i, alhora, posar en coneixement de les empreses la possibilitat de demanar responsabilitat patrimonial a l’administració.

La patronal de petites i mitjanes empreses alerta de la situació crítica que pateixen molts negocis

La patronal també proposa que a les reunions del Procicat hi hagi representants del departament d’Empresa i Coneixement i el departament de Treball perquè es tingui en compte “la necessitat d’establir compensacions econòmiques per a les activitats afectades”.

D’altra banda, demana que s’aprovin compensacions “ràpides, directes i suficients” a pimes i autònoms, així com “mesures immediates i generoses a nivell fiscal i financer”.

De cara als treballadors, reclama al Govern mesures com l’ús massiu de tests ràpids d’antígens, l’ampliació de la infraestructura sanitària o l’aplicació de sistemes avançats de rastreig i controls dels contagis. També incentius i recursos per fomentar el teletreball i que es tinguin en compte la salut física i emocional dels ciutadans.

Aragonès anuncia un pla d’ajuts continus per als autònoms El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, va dir ahir que el Govern treballa per implementar un mecanisme d’“ajuda permanent i contínua” als autònoms davant de la crisi provocada per la pandèmia, després del col·lapse de l’ajuda de 20 milions d’euros d’aquesta setmana. Va afirmar a TV3 que aquest nou sistema d’ajuts ha de ser “àgil, continuat, arribar a molta més gent i ser un mecanisme de suport que sigui fàcil i pugui accedir-hi tothom”. Va assegurar que els d’aquesta setmana eren ajuts d’emergència i puntuals i que en aquest cas seran continuats durant mesos: “Multiplicarà els recursos que es van destinar a una mesura d’emergència.” Treballen perquè els autònoms rebin aquests recursos de manera periòdica a partir de les dades que vagin introduint sobre l’afectació de la crisi, encara que la informació que hauran d’aportar serà la mínima possible: “No volem marejar.”

tracking