SEGRE

BBVA i Sabadell negocien la seua fusió

L’entitat resultant tindria una mida similar a la unió de CaixaBank i Bankia

Vista general de la seu del BBVA a Madrid.

Vista general de la seu del BBVA a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BBVA i Banc Sabadell mantenen contactes preliminars per a una possible fusió, que donaria lloc a un grup amb més de 950.000 milions d’euros en actius i una mida a Espanya molt similar al de la unió de CaixaBank i Bankia.

BBVA ha confirmat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) els contactes amb Sabadell i l’inici d’un procés de revisió ("due diligence") per part d’ambdues entitats, així com la designació d’assessors externs, si bé aclareix que no s’ha pres cap decisió sobre aquesta potencial operació. De fet, afegeix, "no existeix cap certesa que s’arribi a adoptar ni, en aquest cas, sobre els termes i condicions d’una eventual operació" per crear un banc amb 46.000 empleats i més de 4.200 oficines a Espanya, a més d’una important presència a Mèxic, Turquia i el Regne Unit.

Des de principis de setembre, després de l’anunci que CaixaBank i Bankia estudiaven la seua fusió, els rumors sobre una possible unió de BBVA i Sabadell van començar a sonar amb força, fins i tot s’esmentava la possibilitat de sumar Kuxabank en l’operació.

La notícia de les converses per a una fusió arriba el mateix dia en què BBVA ha anunciat la venda de la seua filial als Estats Units per 11.600 milions de dòlars, uns 9.700 milions d’euros, l’operació més gran en la història del grup, que li dóna un marge més ampli per invertir en els mercats en els quals opera.

De fet en una conferència amb analistes per explicar la venda, el president de BBVA, Carlos Torres Vila, i el conseller delegat, Onur Genç, no descartaven aprofitar els fons per a possibles compres o fusions, la qual cosa va disparar el valor de les accions tant de BBVA com de Sabadell, el favorit en totes les travesses.

tracking