SEGRE

BANCA REESTRUCTURACIÓ

BBVA i Banc Sabadell negocien la seua fusió i es disparen a la borsa

Crearien una entitat de mida similar a la nova CaixaBank || El banc liderat per Carlos Torres ha venut la seua filial als Estats Units per 9.700 milions

Imatge de la seu corporativa del BBVA a Madrid. L’entitat explora una fusió amb el Banc Sabadell.

Imatge de la seu corporativa del BBVA a Madrid. L’entitat explora una fusió amb el Banc Sabadell.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El BBVA i el Banc Sabadell han iniciat contactes preliminars de cara a una eventual fusió. Així ho va reconèixer l’entitat que presideix Carlos Torres, coincidint amb l’anunci de la venda de la seua filial als Estats Units a PNC Financial Services per 9.700 milions d’euros. Després que CaixaBank i Bankia obrissin el ball de fusions fa un parell de mesos, va començar a sonar amb força la possibilitat que el BBVA intentés unir forces amb l’entitat presidida per Josep Oliu. Amb l’operació tancada ahir pel BBVA als Estats Units, la fusió amb el Sabadell sembla que és més a prop.

Així ho va deixar caure el mateix Torres, que va explicar que la seua entitat utilitzarà l’excés de capital generat per la venda de la filial en una recompra d’accions, i no va descartar dedicar-ne part a una possible fusió. En qualsevol cas, la venda a PNC Financial Services no es completarà fins d’aquí a, almenys, mig any. Tot i així, el BBVA ha contractat el grup JP Morgan perquè comenci a negociar amb el Sabadell la fusió.

L’entitat resultant comptaria amb més de 950.000 milions d’euros en actius i seria d’una mida similar a la nova CaixaBank. En qualsevol cas, BBVA va assenyalar que no s’ha pres cap decisió sobre la possible fusió i que “no existeix cap certesa que s’arribi a adoptar”.

En cas de materialitzar-se l’operació, l’entitat resultant comptaria amb 4.200 oficines a Espanya i més de 46.000 treballadors, a més d’una presència significativa a Mèxic, Turquia i el Regne Unit. No obstant, Banc Sabadell negocia per reduir en 1.800 persones la plantilla amb baixes voluntàries. A la província de Lleida, aquest pla afectaria un màxim de 28 dels 175 empleats amb què compta.

El mercat va reaccionar durant tota la jornada d’ahir descomptant, abans que es fes oficial, que seria Banc Sabadell el que participés en la hipotètica operació de consolidació de BBVA i les accions del banc presidit per Josep Oliu es van disparar un 24,59 per cent en borsa, fins als 0,419 euros. També les accions de BBVA van experimentar una forta pujada del 15,25%, fins a tancar en 3,658 euros.

tracking