SEGRE

COMERÇ BALANÇ

Lleida manté l'empenta amb exportacions a l'alça

La província ven productes per valor de 1.615,5 milions fins al setembre || Tambié pugen les importacions, gairebé un 2,5%

Imatge d’arxiu del polígon industrial El Segre, a la ciutat de Lleida.

Imatge d’arxiu del polígon industrial El Segre, a la ciutat de Lleida.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La província de Lleida va exportar productes per valor de 1.615,5 milions d’euros entre el gener i el setembre, segons el balanç publicat ahir pel ministeri d’Indústria. Malgrat la crisi desencadenada per la pandèmia de coronavirus, es tracta d’una dada que supera en un 1,9% la que es va registrar en els primers tres trimestres del 2019. Va ser el sector agroalimentari el que va estirar el carro de les exportacions a Lleida, exportant productes per valor de 1.107,4 milions d’euros fins al setembre. D’aquesta manera, pràcticament set de cada deu euros que ingressa la demarcació per les vendes dels seus productes a l’exterior procedeixen de l’agroalimentació. En paral·lel, també va augmentar el valor de les importacions, fins als 803,2 milions d’euros entre el gener i el setembre, un 2,3% més que el 2019. Així les coses, el saldo comercial lleidatà va créixer en els nou primers mesos de l’any fins als 812,3 milions d’euros, un 1,3% més que durant el mateix període de l’any anterior.

Tenint en compte només la variació del comerç exterior de Lleida entre l’agost i el setembre, el valor va disminuir un 7,8%, fins als 205,1 milions d’euros per la menor oferta de fruita de pinyol. En canvi, les importacions van repuntar lleument el seu valor, fins als 89,5 milions, un 0,4% més que a l’agost, i van deixar el saldo comercial en 115,6 milions. Per la seua part, al conjunt de Catalunya, el valor de les exportacions es va enfonsar un 14,1% entre el gener i el setembre a causa del mal comportament de les vendes a l’exterior a les províncies de Barcelona i de Tarragona. Així, els productes exportats per Catalunya fins al 30 de setembre van assolir un valor de 47.367,4 milions. Les importacions van representar 55.002,6 milions, un 21,8% menys que el 2019, de manera que el saldo comercial es va quedar en els menys 7.635,2 milions d’euros.

tracking