SEGRE

BANCA PREVISIONS

Tres bancs controlaran el 70% del negoci a Espanya

Si es consumen les fusions de CaixaBank amb Bankia i BBVA amb Banc Sabadell || A Catalunya hi haurà més concentració

La nova CaixaBank serà el primer banc a Espanya.

La nova CaixaBank serà el primer banc a Espanya.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 70 per cent del negoci bancari a Espanya quedarà en mans de tres entitats en cas que es consumin les fusions entre CaixaBank i Bankia, d’una banda, i BBVA i Banc Sabadell, per una altra. Així ho posa de manifest un informe de la consultora Analistas Financieros Internacionales (AFI), que avisa que la nova CaixaBank, la unió de BBVA i Banc Sabadell, i el Santander dominarien en solitari el 69,8 per cent del crèdit brut i el 71,4 per cent dels dipòsits de clients a tot l’Estat.

En aquests moments, segons dades d’AFI, CaixaBank, BBVA i Santander ja controlen la meitat del negoci dels bancs a Espanya. En cas de materialitzar-se finalment les fusions, els actius a l’Estat de la nova CaixaBank s’aproparien als 665.000 milions d’euros, i els de BBVA i Banc Sabadell s’atansarien als 600.000 milions. El Santander, al tancament del setembre, comptava amb actius a Espanya per valor de 352.296 milions d’euros.

Santander, CaixaBank i BBVA es reparteixen ara la meitat del negoci, cosa que augmentarà per les fusions

A més, Catalunya serà la comunitat més afectada per aquest procés de concentració bancària que s’està desenvolupant, explica l’informe, a causa de la forta presència d’aquestes entitats. També Astúries, el País Valencià i la Regió de Múrcia experimentaran uns nivells de concentració del negoci bancari per sobre de la mitjana estatal. Amb tot, segons API, les fusions en marxa van en contra de les recomanacions de la Unió Europea, partidària d’una integració bancària transfronterera.

En paral·lel, la presidenta del Santander, Ana Botín, va manifestar ahir que l’entitat està còmoda amb l’escala que té, i va afirmar que compta amb marge per créixer orgànicament, per la qual cosa no té plans de consolidació a Espanya, estant enfocada al desenvolupament de les seues plataformes globals. “Banc Santander no és només una entitat espanyola, sinó un banc global” va remarcar en una entrevista a Bloomberg TV, en la qual també va assegurar que la situació en termes macroeconòmics està “molt millor en comparació amb fa unes setmanes”.

tracking