SEGRE

COMERÇ LOGÍSTICA

Black Friday online de rècord

Les empreses de paqueteria preveuen una xifra de repartiments sense precedents || Aquest any les entregues s'han incrementat un 150% per la pandèmia

Un treballador de Seur manipulant diversos paquets, ahir.

Un treballador de Seur manipulant diversos paquets, ahir.SEUR LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un any per oblidar, el comerç confia en el Black Friday, que se celebra demà, i la campanya de Nadal per acabar el 2020 amb bon sabor de boca. Una data, el Black Friday, que en poc menys de 5 anys s’ha convertit un dia marcat en roig tant pel comerç com per les empreses de paqueteria, que aquest any han tingut un creixement de comandes sense precedents. “En els primers deu mesos del 2020 hem tingut un augment del 150% en els repartiments i preveiem que a partir de dilluns les entregues amb motiu del Black Friday i del Cyber Monday s’incrementin un 70% respecte a l’any passat”, assegura Jordi Baró, gerent de Seur Lleida. I és que la demanda ha augmentat a tant nivell que a Seur han hagut d’ampliar en 2.000 metres quadrats el seu centre logístic per fer front a totes les comandes, assegura Baró. “A banda d’ampliar la nostra seu, aquest any hem contractat quinze repartidors més i per fer front a les comandes del Black Friday i Nadal n’hem incorporat quinze més, per la qual cosa disposem de vuitanta repartidors”, recalca Baró, que va afegir que també han incorporat cinc vehicles elèctrics per fer les entregues “i ser sostenibles amb el medi ambient”. El gerent de Seur va dir que “el gruix dels repartiments vindrà a partir de dilluns, però aquesta setmana ja hem notat un augment del 20% en els paquets i assolim les 4.000 entregues diàries, una xifra que creiem que després del Black Friday estarà sobre les 6.800 o més”.

Una altra de les empreses de paqueteria de la ciutat, Nacex, també es prepara per a l’“allau” de comandes que vindran aquests dies. El gerent, Lluís Monsà, espera arribar a les 4.000 entregues diàries pel Black Friday, “cosa que per a nosaltres suposa un increment del 35% respecte a l’any passat, per la qual cosa hem contractat més repartidors”. Monsà va posar èmfasi “en la complexitat logística que suposa organitzar totes les entregues perquè arribin en la data acordada, és un esforç titànic”. El gerent de Nacex va afegir que el Black Friday ha estat “el colofó per a un any en el qual s’han batut tots els rècords de repartiment, principalment a causa de la pandèmia i els confinaments”.

Seur calcula que a partir de dilluns farà 6.800 entregues al dia a Lleida, mentre que Nacex preveu fer-ne 4.000

Una altra de les empreses que aquests dies tindran molt moviment és Correus, que a nivell estatal preveu distribuir 48 milions de paquets entre el novembre i el desembre, a raó de 600.000 entregues al dia.

Sobre els productes més sol·licitats durant aquest Black Friday, tant Baró com Monsà van precisar no tenir-ne els detalls, però van assenyalar que “els productes electrònics, de jardineria, bricolatge, electrodomèstics i roba han estat els més demanats”.

tracking