SEGRE

BANCA DESACORD

BBVA i Banc Sabadell trenquen les negociacions i no hi haurà fusió

Les dos entitats no es posen d'acord en el canvi accionarial, que condiciona el repartiment de poder || L'entitat de Josep Oliu prioritza créixer en el mercat estatal

Imatge d’arxiu de la seu de Banc Sabadell, a les antigues instal·lacions de la CAM, a Alacant.

Imatge d’arxiu de la seu de Banc Sabadell, a les antigues instal·lacions de la CAM, a Alacant.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BBVA i Banc Sabadell van anunciar ahir que donen per acabades les negociacions per explorar una possible fusió de les dos entitats sense haver assolit un acord en aquest sentit. Els bancs que presideixen Carlos Torres i Josep Oliu van indicar que no s’ha arribat a una entesa pel que fa al canvi d’accions mutu, una cosa que hauria influït decisivament en les quotes de poder que s’haurien establert en l’entitat resultant. D’aquesta forma, es va truncar el naixement del que hauria estat el segon banc d’Espanya, només darrere de la nova Caixabank quan assumeixi Bankia.

Fins ahir mateix, l’operació de BBVA i Banc Sabadell semblava avançar a bon ritme. Segons els acords preliminars assolits a començaments d’aquesta setmana, la presidència executiva del futur grup quedaria en mans de Torres i la vicepresidència no executiva seria per a Oliu. Fonts properes a la negociació van assenyalar que aquest hauria estat un dels desacords, perquè també es plantejava la possibilitat d’establir una copresidència de tots dos.

L’agència S&P considera que la ruptura entre BBVA i Sabadell és una “mala notícia” per a la banca

Tot i així, les dos entitats van afirmar que els motius de la ruptura van ser merament econòmics. Banc Sabadell, que va explicar que va ser el que va trencar negociacions pel preu que oferia el BBVA per les accions, va explicar que desenvoluparà un nou pla per prioritzar el mercat espanyol i ja estaria preparant la venda de TSB, la seua filial britànica. El procés ja estaria en marxa, però no han transcendit més detalls de l’operació, ni tampoc l’import. Amb tot, l’anunci del fracàs de la fusió va sorprendre, tal com va admetre el president de la patronal CEOE, Antonio Garamendi, que va afegir que “hi ha festejos que després es reprenen”.

Els mercats, al seu torn, hi van respondre de forma dispar, fins a tal punt que BBVA va ser el valor de la borsa de Madrid que més va pujar en la jornada d’ahir, un 4,99%. Per contra, els títols del Sabadell van perdre un 13,58% respecte a dijous i van liderar les caigudes al parquet. La ruptura és una “mala notícia” per a la banca espanyola, segons l’agència de qualificació S&P Global.

En paral·lel, els treballadors de Banc Sabadell van avalar les condicions del pla de baixes incentivades per reduir en 1.800 persones la plantilla de l’entitat. A la província de Lleida, hi ha prevista una retallada de personal de fins a 28 treballadors.

tracking