SEGRE

OCUPACIÓ ADMINISTRACIÓ

La nova oficina de l'atur de Lleida es retarda un any més per la Covid

La Generalitat va anunciar-ne el trasllat el març del 2019 però no obrirà almenys fins a finals del 2021 || La reforma costarà 1,56 milions i començarà en poques setmanes

Aquest immoble del carrer Pere de Cabrera de Lleida serà la nova seu del SOC a la capital del Segrià.

Aquest immoble del carrer Pere de Cabrera de Lleida serà la nova seu del SOC a la capital del Segrià.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lleidatans hauran d’esperar un any més per veure inaugurada la nova oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a la capital del Segrià per culpa del coronavirus. Segons van explicar a aquest diari fonts de la conselleria de Treball, la paràlisi administrativa durant els primers mesos de la pandèmia va demorar la licitació del contracte de reforma de l’immoble, situat al carrer Pere de Cabrera. Per això, les obres no han començat i, com a molt aviat, les noves instal·lacions obriran a finals del 2021.

Així, el trasllat de l’oficina de l’atur a Cappont ja acumula dos anys de retards. El causat ara pel coronavirus, que ha obligat a fixar la inauguració per a d’aquí a dotze mesos, se suma a un d’anterior, el 2019, conseqüència d’una “incidència administrativa”. Llavors, segons Treball, hi va haver un “problema” en la licitació del contracte de reforma del local, de tal manera que es va paralitzar tot el procediment durant un any. El març del 2019 es va donar a conèixer que la nova oficina del SOC a Lleida seria al número 24 del carrer Pere de Cabrera. El trasllat es va aturar per l’esmentada “incidència” i, com va publicar SEGRE, al febrer es va informar que les obres s’executarien a la segona meitat del 2020 i l’obertura tindria lloc abans del març del 2021. La pandèmia va tirar per terra aquestes previsions, i ara se situa la inauguració a finals de l’any que ve. De fet, el contracte per realitzar les reformes encara no s’ha adjudicat, però la conselleria confia a fer-ho ben aviat i començar les obres d’aquí a unes setmanes. La reforma costarà 1,56 milions i, segons les clàusules del contracte, s’executarà en deu mesos. El SEPE subvenciona gairebé 1,18 milions. Per la seua part, l’oficina d’Acadèmia funciona amb normalitat.

Una situació similar a la de Lleida travessa el trasllat de l’oficina del SOC de Balaguer. També per la Covid, diu Treball, s’ha retardat la licitació de la reforma del nou local, situat al carrer Doctor Fleming de la capital de la Noguera. La Generalitat confia a adjudicar les obres a començaments de l’any que ve. Més demora experimentarà l’obertura de la nova oficina de Tremp a causa d’una “incidència administrativa”.

tracking