SEGRE

Detecten una pujada "moderada" dels preus dels aliments en l'inici de la campanya nadalenca

Una dona compra en un mercat.

Detecten una pujada "moderada" dels preus dels aliments en l'inici de la campanya nadalencaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha posat en marxa el seu observatori de preus dels aliments típics de Nadal i en el primer control ha detectat una pujada "moderada, de l’1,1 % de mitjana respecte al 2019", en aquest mateix informe. No obstant això, ha detectat variacions entre els diferents productes: en general, pugen les carns, es mantenen les fruites i verdures, i baixen el peix i el marisc, segons ha detallat l’organització aquest dijous en un comunicat.

Dels 15 productes als quals l'OCU realitza un seguiment, set han pujat de preu i vuit han baixat, amb les angules com les que més s’han encarit (+38 %) i el redó de vedella (+12 %).

Al contrari, els que més baixen són el llobarro (-21 %), el pernil ibèric (-13 %) i el besuc (-12 %).

L’estudi de l'OCU ha remarcat que són les carns les que, en general, tenen més tendència a pujar de preu, amb l’excepció del gall dindi. Les verdures i fruites tenen preus estables, i així es mantenen des de l’any d’inici de l’estudi.

En 2020, els peixos i mariscos són els productes que més han tendit a abaixar preus, ja que –a excepció de les angules, les ostres i el lluç– la resta ha abaixat els seus preus respecte a l’any passat.

Per als consumidors que vulguin evitar les pujades "típiques" de Nadal, OCU ha aconsellat avançar les compres o substituir els productes més cars per altres alternatius més econòmics.

OCU realitza el seu informe partint de les dades obtingudes en mercats municipals, supermercats i hipermercats de Madrid, Barcelona, Bilbao, Sevilla, València i Saragossa.

tracking