SEGRE

BANCA OPERACIONS

Els accionistes de CaixaBank avalen la fusió amb Bankia per ser líders

Serà el primer banc de l'Estat en una operació que pot materialitzar-se el tercer trimestre del 2021 || Crearà sinergies per abaixar costos i reduirà plantilla

El president de CaixaBank, Jordi Gual, durant la intervenció a la junta general d’accionistes.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, durant la intervenció a la junta general d’accionistes.EFE/ KAI FÖRSTERLING

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria d’accionistes de CaixaBank van aprovar ahir el projecte comú de fusió amb Bankia amb l’objectiu d’impulsar una entitat “més sòlida, més eficient i més rendible” que preveu convertir-se en el banc més gran d’Espanya, sota el nom de CaixaBank, amb seu social a València i seus operatives a Madrid i Barcelona.

Així ho va anunciar el president de CaixaBank, Jordi Gual, durant la junta extraordinària celebrada al Palau de Congressos de València, en una cita que compta amb més de 115 anys d’història que va qualificar d’“històrica” per al futur de l’entitat. Ara, considera que Bankia serà “el millor soci” per afrontar els reptes a què s’enfronta el sistema bancari. Més de 15.400 accionistes, entre presents i representats, van participar en aquesta trobada, amb la qual cosa es va assolir el 70,3% del capital social.

La junta va aprovar així la fusió per absorció de Bankia per part de CaixaBank, amb l’extinció de la primera i el traspàs en bloc de tot el seu patrimoni, a títol universal, a la segona. Una decisió a la qual ja va donar llum verda també la junta extraordinària d’accionistes de Bankia dimarts. Amb l’aprovació del projecte pels accionistes, es preveu que aquesta es materialitzi durant el primer trimestre del 2021.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va assegurar que les sinergies que es crearan es quantifiquen en 1.000 milions d’euros, gràcies a comptar amb més ingressos i poder reduir despeses. Això comportarà el tancament d’oficines i l’acomiadament de treballadors encara per concretar. Per això, va dir que es treballarà amb els sindicats per establir un programa de sortides que no sigui traumàtic, gràcies a un important nombre de prejubilacions. La nova CaixaBank gestionarà 664.000 milions d’euros i vint milions de clients i 51.500 empleats.

El consum s’alenteix amb menys pagaments amb targeta

La despesa total efectuada amb targetes espanyoles i estrangeres en terminals de punt de venda (TPV) més la retirada d’efectiu en caixers de CaixaBank va caure un 21% interanual durant la quarta setmana de novembre (del dia 23 al 29 de novembre), segons l’entitat, tot això malgrat coincidir amb la setmana del Black Friday. Per la seua part, el BBVA, assenyala que la retirada de diners dels seus caixers va caure a l’octubre un 13%. En general, s’ha detectat que el consum baixa sobretot en zones lligades al turisme, com per exemple a les províncies de Girona i Barcelona. Tanmateix, la compra amb targetes estrangeres va créixer fins un 131% a Lleida.

tracking