SEGRE

Només tres municipis lleidatans tenen el PIB per càpita superior a la mitjana catalana

Segons dades de l’Idescat referents al 2018

Vista del centre de Guissona, un dels municipis on pujarà el valor cadastral dels immobles.

Vista del centre de Guissona, un dels municipis on pujarà el valor cadastral dels immobles.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis de Guissona, Lleida i Vielha e Mijaran són els únics municipis amb més de 5.000 habitants de la província de Lleida amb el PIB per habitant superior a la mitjana. Així ho posa de manifest un balanç publicat aquest dimecres per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), que recull dades de l’any 2018. El PIB per càpita de Guissona supera en 64,7 punts la mitjana de Catalunya, mentre que el de les capitals del Segrià i Aran lleugerament el supera.

Bellpuig, per la seua part, és just a la mitjana catalana, mentre que per sota, i en ordre descendent, queden Agramunt, Sort, el Pont de Suert, Mollerussa, Tàrrega, Solsona, Tremp, Alcarràs, la Seu d’Urgell, Cervera, les Borges Blanques, Balaguer, Almacelles i Alpicat. Per comarques, només l’Alta Ribagorça i la Segarra, a més d’Aran, estan per sobre de la mitjana del PIB català per càpita. Tanmateix, si atenem la divisió en àmbits funcionals, tant Ponent com l’Alt Pirineu i Aran es queden sensiblement per sota de la mitjana, amb un PIB de 88,5 i 85,5, respectiva-ment, prenent com base el 100 per a la mitjana catalana.

En paral·lel, i amb dades de l’any 2019 de les ciutats de 50.000 habitants, Lleida va registrar un PIB de 4.557,1 milions d’euros, la qual cosa significa un PIB per habitant de 33.400 euros, un 1,5% superior a la mitjana de tot Catalunya. En aquest sentit, el Prat de Llobregat és el municipi de més de 50.000 habitants amb el PIB per càpita més elevat de Catalunya, de 67.200 euros, més del doble que el lleidatà.

La capital del Segrià és l’únic municipi de la província en aquesta estadística al no haver- n’hi cap altre que tingui més de 50.000 habitants.

tracking