SEGRE

EMPRESES RESULTATS

Vall Companys factura 2.054 milions, dels quals 1.632 corresponen a les seues firmes a Lleida

Les vendes totals han crescut un 15,71 per cent, i les que s'han registrat a la demarcació ho fan en un 12,47% || Els beneficis del grup agroalimentari s'eleven a 51 milions a l'exercici 2019

Imatge d’instal·lacions del Grup Vall Companys al polígon El Segre de Lleida.

Imatge d’instal·lacions del Grup Vall Companys al polígon El Segre de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vall Companys va tancar l’exercici 2019 amb unes vendes de 2.054 milions d’euros, cosa que representa un creixement del 15,71% en comparació amb el 2018, amb 1.775 milions. Destaca la fortalesa del sector porcí –que va veure com de forma conjuntural l’any passat el preu en llotja va assolir una mitjana d’1,4 euros per quilo viu de porc davant de la forta demanda xinesa–, i el lleuger creixement de la resta d’unitats de negoci: avícola, porc ibèric, farinera i producció de pinsos.

El conglomerat agroalimentari està format per quaranta-tres companyies amb presència a tot l’Estat, però a la província de Lleida concentra gairebé la meitat dels professionals gràcies a la presència de dotze empreses. Concretament, entre el tancament del 2018 i el del 2019, la contractació es va incrementar un 6 per cent, i va passar de 1.658 a 1.762 professionals ocupats.

El 64% de les vendes es destinen al mercat estatal i la UE absorbeix el 52% de les seues exportacions

L’extrapolació de la xifra de negocis a nivell local també evidencia la importància de Lleida i de la seua àrea d’influència. La facturació de les dotze empreses amb seu a la província representa més de la meitat de la facturació total del grup; concretament, ascendeix a 1.632 milions, i el 2018 se situava en 1.451 milions, la qual cosa representa un 12,47% més. Lleida, amb Aragó, és la zona que concentra més llocs de treball i que en genera més de nous.

El grup va destinar un 64% de les vendes al mercat estatal, i les exportacions van representar gairebé un 36% el 2019. Del total de vendes a l’exterior, el volum a la UE va ser un 52 per cent. La pervivència de la pesta porcina africana a la Xina i tota la seua zona d’influència al llarg del 2019 va situar els països europeus en una posició exportadora forta.

El creixement de totes les àrees de negoci del grup va permetre tancar l’exercici 2019 amb uns beneficis de 51 milions d’euros.

D’altra banda, ha treballat al llarg d’aquest últim semestre del 2020 amb Anthesis Group per establir diferents indicadors que permetin intensificar la sostenibilitat de l’activitat empresarial a tota la cadena de valor, d’acord amb l’estratègia europea Farm to Fork. Per això, posarà en marxa el 2021 el seu pla de sostenibilitat amb l’objectiu de reduir l’empremta de CO2, fomentar encara més l’economia circular, impulsar un pla d’energies renovables al grup i generar més valor a les zones de l’Espanya rural on té presència.

tracking