SEGRE

ECONOMIA

Els tractors tornen al carrer

UP reclama amb tractorades a tot Catalunya mesures urgents de suport als pagesos || Marxa lenta a Lleida amb columnes des de Térmens, Mollerussa i Juneda, a part del Jussà

La platja de la Marquesa, el punt més freqüentat.

La platja de la Marquesa, el punt més freqüentat.UNIÓ DE PAGESOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos va protagonitzar ahir diferents tractorades i marxes lentes de vehicles al llarg de tot Catalunya en defensa de l’activitat agrària i del territori. UP va convocar els pagesos a Lleida ciutat, Mollerussa, Térmens, Juneda, Figuerola d’Orcau i Bellver de Cerdanya, entre altres punts.

Sota el lema Ara, més necessaris. Ara, més pagesia, una trentena de tractors i altres vehicles van recórrer els carrers de Lleida per exigir tant al ministeri i com al departament d’Agricultura diferents mesures urgents de suport que assegurin la seua continuïtat de les explotacions.

El coordinador d’UP a Lleida, Josep Sellart, va denunciar les dificultats que estan travessant diferents sectors agraris, sobretot aquells més afectats per crisi de la Covid-19 al tenir una major dependència de la restauració com a client.

Davant de les dificultats de distribució i la caiguda de preus, UP reclama utilitzar els fons del període transitori de la Política Agrària Comuna (PAC) i els fons de recuperació econòmica addicionals del Pla de Desenvolupament Rural per atendre els sectors afectats per les restriccions derivades de la pandèmia i els que s’han vist afectats per circumstàncies excepcionals o per l’evolució del mercat.

A més a més, reclama ajuts extraordinaris de minimis (estatals) per a la recuperació econòmica permesos per la Unió Europea.

D’altra banda, en relació amb la PAC, Unió de Pagesos demana l’establiment de la figura de l’agricultor actiu i pràctiques equivalents considerades pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient perquè no sigui obligatori abandonar la capacitat productiva.

A més, demana la prohibició de la pèrdues i establir la quota que determina la posició de domini a la cadena alimentària. També denuncia l’“amenaça” que suposa la implantació “massiva” d’energies renovables com una competència i pressió sobre agricultors i ramaders.

Així mateix, exigeix un decret llei que deixi sense efecte les obligacions addicionals del decret de fertilització i dejeccions ramaderes per ajustar-lo a les mesures europees.

La platja de la Marquesa, el punt més freqüentat.

La platja de la Marquesa, el punt més freqüentat.UNIÓ DE PAGESOS

La platja de la Marquesa, el punt més freqüentat.

La platja de la Marquesa, el punt més freqüentat.UNIÓ DE PAGESOS

tracking