SEGRE

HABITATGE ESTADÍSTICA

La firma d'hipoteques a Lleida, a contracorrent

Creix a l'octubre un 13,8% davant les caigudes catalana i estatal || Malgrat el descens, a Espanya és la millor dada des del febrer

La firma d’hipoteques repunta a Lleida.

La firma d’hipoteques repunta a Lleida.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La firma de noves hipoteques per a l’adquisició d’un habitatge a la província de Lleida va créixer el mes d’octubre un 13,8% respecte al mateix mes de l’any passat, fins a les 162 hipoteques, segons les dades difoses per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Així mateix, el nombre d’hipoteques cancel·lades també va créixer, aquesta vegada un 19%, fins a les 175 en comparació amb l’any passat.

A Catalunya, el nombre d’hipoteques sobre habitatges va caure un 21,1% a l’octubre respecte al mateix mes de l’any passat, fins a les 4.091, segons l’INE. Respecte al setembre, tanmateix, van pujar un 3,1%.

El nombre de cancel·lacions va experimentar a l’octubre un augment del 19%

El capital subscrit per a la formalització de les hipoteques va sumar 655,2 milions d’euros, és a dir, un 18,1% menys que l’octubre del 2019. Per tant, l’import mitjà es va situar en els 160.157 euros, un 3,6% més que el mateix mes de l’any passat.

Per demarcacions, a les de Barcelona i Girona es van registrar descensos de fins al 25%. Concretament, a les comarques de Barcelona, es van constituir 2.931 hipoteques a l’octubre, la qual cosa representa una caiguda del 25,1% en comparació a l’octubre del 2019, mentre que a les de Girona va ser del 24%, fins als 435 préstecs firmats. Al contrari, a les comarques de Lleida i Tarragona van tancar l’octubre amb xifres més positives.

En el conjunt de l’Estat, la firma de noves hipoteques va tornar a caure a l’octubre un 5,9%. Tanmateix, el nombre d’operacions firmades va ascendir a 28.248, la xifra més gran que es registra des del febrer, un mes previ que es desencadenés la crisi sanitària per la pandèmia de coronavirus.

Amb aquesta nova caiguda en taxa interanual, la firma d’hipoteques sobre habitatge deixa enrere l’increment de dos dígits registrat al setembre, el primer en sis mesos. I és que aquest indicador ha baixat en set dels vuit últims mesos, segons les dades difoses per l’INE.

Val a destacar que les xifres de l’octubre van ser un 5,1% superiors a les que es van comptabilitzar al setembre.

tracking