SEGRE

COMERÇ

El comerç online es ressent i factura 12.000 milions el segon trimestre

Des que el 2015 s’analitzen les dades, el volum de vendes més important pel canal online es va registrar a finals de 2019 amb 13.365 milions.

El comerç online es ressent i factura 12.000 milions el segon trimestre

El comerç online es ressent i factura 12.000 milions el segon trimestre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comerç electrònic va facturar 12.020 milions d’euros en el segon trimestre de 2020, alentint així el seu creixement al 0,2 % respecte al mateix període de l’any anterior en un context marcat per la pandèmia de coronavirus i la crisi econòmica.

A més, si es compara amb els tres primers mesos de 2020, quan va créixer un 11,6 % coincidint amb el primer estat d’alarma i el confinament, la facturació del comerç electrònic ha caigut un 1,8 %, segons les últimes dades facilitades per la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC).

Des que el 2015 s’analitzen les dades, el volum de vendes més gran pel canal online es va registrar a finals de 2019 amb 13.365 milions.

LA PANDÈMIA DESPLOMA LES COMPRES TURÍSTIQUES

La pandèmia de covid-19 va impactar de manera molt desigual en les diferents branques d’activitat del comerç electrònic. De fet, aquelles associades al turisme van patir una caiguda del 84 % en la seua facturació respecte a l’any anterior.

En canvi, sectors com els supermercats o la compra d’electrodomèstics van doblar la seua facturació respecte al segon trimestre de 2019.

Els sectors d’activitat amb més ingressos en el segon trimestre de l’any van ser les peces de vestir, amb el 9,4 % de la facturació total; la subscripció de canals de televisió, amb el 4,5 % i els hipermercats, supermercats i botigues d’alimentació, en tercer lloc, amb el 4,1 %.

LES OPERACIONS EN PUGEN MÉS DEL 15 % I MARQUEN UN NOU RÈCORD

En el segon trimestre de 2020 es van registrar més de 244 milions de transaccions, un 15,6 % més, marcant un nou rècord històric. Les peces de vestir van liderar la classificació per compravendes amb un 7,4 %.

EVOLUCIÓ GEOGRÀFICA

Quant a la segmentació geogràfica, els webs de comerç electrònic a Espanya van acaparar el 40,6 % dels ingressos en el segon trimestre de 2020, mentre que el 59,4 % restant va correspondre a compres amb origen a Espanya fetes a webs de l’exterior. Amb tot això, el saldo net exterior (la diferència entre el que es compra des de l’estranger a llocs webs espanyols i el que es compra des d’Espanya a l’estranger) va llançar un dèficit de 6.085 milions d’euros.

Per nombre de transaccions, el 32,4 % de les compravendes es van registrar en webs espanyols i el 67,6 % en webs de l’estranger.

El volum de negoci de les transaccions amb origen a Espanya i dirigides cap a l’exterior va ser de 7.143 milions d’euros, un 27,9 % més que en el segon trimestre de l’any anterior. El 60,2 % de les compres des d’Espanya cap a l’exterior es van dirigir a la Unió Europea.

Les branques d’activitat amb més volum de negoci des d’Espanya cap a l’exterior van ser les peces de vestir (un 10,4 %), la subscripció de canals de televisió (6,1 %) i els serveis auxiliars a la intermediació financera (un 4,7 %).

Per la seua part, les vendes des de webs espanyoles cap a l’exterior van obtenir una facturació d’1.058 milions d’euros, un 59,6 % menys que en el segon trimestre de l’any anterior.

El 54,1 % de les compres des de l’exterior va provenir de la Unió Europea. Així mateix, les àrees d’activitat relacionades amb el sector turístic (que agrupa les agències de viatges, transport aeri, transport terrestre, lloguer d’automòbils i els hotels) van acaparar el 22,7 % de les compres que des de l’estranger es van fer en webs de comerç electrònic espanyols.

Els ingressos de comerç electrònic dins d’Espanya (compres fetes a Espanya a webs espanyoles) van augmentar un 0,7 % interanual fins els 3.819 milions d’euros.

Van liderar la facturació dins d’Espanya, els electrodomèstics, imatge i so (9,7 %), seguits dels hipermercats, supermercats i botigues d’alimentació, (8,8 %).

tracking