SEGRE

Comerç i restauració llancen 10 peticions per salvar 120.000 llocs de treball

Manifest conjunt dels sectors a Catalunya, que reclamen un pla econòmic de xoc urgent

Un moment de la concentració d'aquest dimecres a la plaça Sant Jaume.

Comerç i restauració llancen 10 peticions per salvar 120.000 llocs de treball

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants dels sectos del comerç i la restauració de Catalunya s'han concentrat aquest dimecres a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat, per demanar al Govern un "pla econònim de xoc urgent". Ho han fet amb un manifest que recull 10 peticions concretes "per poder compensar part de l’aturada intermitent i constant de l’activitat empresarial i poder salvar 120.000 llocs de treball"

Les 10 peticions del comerç i la restauració:

  • 1. Acabar amb la discriminació dels establiments ubicats als centres comercials i reobrir les botigues que s’ubiquen en aquests espais.
  • 2. Reobertura de l’activitat comercial els caps de setmana.
  • 3. Supressió de la limitació de 400 metres quadrats de superfície.
  • 4. Restitució total de la restauració sense limitacions horàries.
  • 5. Condonació de part dels crèdits ICO concedits, com a compensació de les pèrdues ocasionades per les constants restriccions de l’activitat sofertes durant el 2020 i 2021.
  • 6. Subvencions directes a fons perdut com a compensació de la pèrdua d’activitat similars a les que s’estan duent a terme en altres països de la UE.
  • 7. Ampliació dels ERTOs fins a final de 2021 i aplicació de mesures de reequilibri de llocs de treball que permetin evitar el tancament de les empreses.
  • 8. Supressió dels impostos i de les taxes durant els períodes de tancament i reducció de l’activitat.
  • 9. Destinar recursos a un major control de les interaccions socials: fer tests d’antígens a la població, comptar amb més rastrejadors per evitar celebracions privades i més control en el transport públic i carrer, per minimitzar l’índex de contagis ara i en els pròxims mesos.
  • 10. Demanem consens i col·laboració amb el sector a l’hora de decidir sobre les restriccions que afecten directament l’activitat econòmica; això permetria garantir un equilibri entre salut pública i econòmica en temps de pandèmia i evitar la destrucció massiva d’empreses i llocs de treball.

Entitats signants:

ABCcat Agrupament de Botiguers de Catalunya, Aces, Amicca, Anceco, Asociación Española de Centros y Parques Comerciales (AECC), Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, Cecot Comerç, Cedac, Comerciants Centres Comercials, Comertia, Consell de Gremis, Eurelia, Foment Comerç, Gremi de Restauració de Barcelona, Gremi Hábitat, Pimec Comerç, Retailcat

tracking