SEGRE

L'IPC a Lleida puja dos dècimes al desembre i tanca 2020 amb una variació anual del -0,8%

El tancament en negatiu de la inflació ha permès als salaris guanyar poder adquisitiu

Dimecres, 26 d'agost

Mercat de les Rebaixes de l'Eix Comercial de LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar dos dècimes al desembre a la província de Lleida en comparació amb el novembre i va tancar el 2020 amb una variació anual del -0,8%, la més acentuada del territori català, tot i que la taxa negativa es va moderar quatre dècimes respecte el novembre, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A tot Catalunya, els preus es van incrementar dos dècimes al desembre respecte el mes anterior i la taxa anual de la inflació va acomiadar l'any en el -0,6%, quatre dècimes més que el novembre.

Al conjunt de l'Estat espanyol, la variació mensual de l'IPC va ser del 0,2% i la taxa anual del desembre se situa en el -0,5%, tres dècimes per sobre la registrada al novembre.

El tancament en negatiu de l'IPC el 2020 ha permès als salaris guanyar més de dos punts de poder adquisitiu. En concret, la pujada salarial pactada en conveni va tancar l'any passat en l'1,89%, gairebé 2,4 punts per sobre de l'IPC interanual de desembre.

Amb la dada de desembre, l'IPC interanual a Espanya encadena la seva novena taxa negativa consecutiva

L'INE ha atribuït el repunt de la taxa interanual de l'IPC de desembre a l'avenç dels preus de l'electricitat, del gasoil per a calefacció i dels carburants i lubricants.

tracking