SEGRE

ENERGIA

Ikea vendrà plaques solars per a autoconsum a Espanya

Després de l’acord assolit amb la filial de Gesternova, Contigo Energía

Ikea vendrà plaques solars per a autoconsum a Espanya

Ikea vendrà plaques solars per a autoconsum a Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ikea comercialitzarà des de la pròxima primavera plaques solars clau en mà per produir energia solar per a l’autoconsum domèstic, després de l’acord assolit amb la filial de Gesternova, Contigo Energía, ha comunicat aquest dimarts la companyia sueca.

La nova oferta de panells solars d’Ikea, anomenat Solstrale, disposarà de preus assequibles, que poden estalviar segons el gegant suec fins un 50 % al rebut de la llum, i s’estendrà també al mercat portuguès en la mateixa data.

La filial d’autoconsum, climatització i punts de recàrrega del Grup Gesternova, Contigo Energía, serà l’encarregada de la instal·lació i gestió dels sistemes solars que Ikea llançarà a Espanya com un servei d’autoconsum a la llar, a través de la instal·lació de plaques solars a les teulades o terrats.

Els detalls del producte encara no s’han comunicat oficialment, si bé Gesternova ha expressat que es tractarà d’una oferta assequible que faciliti l’accés a l’autoconsum "a la majoria" i de manera "senzilla, segura, amb tots els serveis integrats i de garanties per al consumidor".

Aquesta nova solució "Home Solar" es comercialitza ja en uns altres nou països (Holanda, Polònia, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Suècia, Suïssa, Austràlia i França) a través de diferents proveïdors i s’espera que arribi a tots els mercats del Grup Ingka (Grup Ikea) el 2025.

La consellera delegada del grup en Espanya, Petra Axdorff, assenyala en una nota que Espanya té "un fort potencial per disfrutar de més hores de sol i per les bondats d’una gamma que no només contribueix a minimitzar l’impacte del consum des d’un punt de vista mediambiental, sinó també el de la despesa de les famílies que veuran reduïda la seua factura de la llum fins un 50 %".

tracking