SEGRE

AUTOMÒVILS

La pujada de l'impost de matriculació puja de mitjana cinc euros la quota mensual del cotxe

El seu efecte es dilueix en les mensualitats, ja que vuit de cada deu compres es financen

Imatge d’arxiu d’un concessionari de turismes.

Imatge d’arxiu d’un concessionari de turismes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aplicació a Espanya de la nova normativa de mesurament d’emissions WLTP, amb el corresponent augment de l’impost de matriculació, augmentarà en cinc euros de mitjana la lletra mensual del cotxe, segons dades de Sumauto, especialista en portals verticals d’automoció.

Tal com ha indicat la companyia, malgrat que el preu dels models pujarà a prop d’un 5% de mitjana, el seu efecte es dilueix en les mensualitats, ja que vuit de cada deu compres es financen.

Analitzant les dades de desembre i gener de l’oferta disponible al mercat de vehicles nous, i prenent com a exemple dos supervendes a Espanya, el Ford Puma i el Jeep Renegade, la pujada derivada de l’aplicació de la WLTP seria entre cinc i set euros al mes, ja que ambdues marques han mantingut les condicions i les quotes financeres.

"L’impost de matriculació, que és un tribut totalment anacrònic, hauria de suprimir-se, però la normativa d’emissions o hauria de dissuadir el consumidor de portar endavant la seua compra, perquè la pujada real és assumible per a la butxaca. No per pagar al mes 140 euros en comptes de 135 euros pots deixar de comprar un vehicle", ha subratllat la companyia.

Per això, des de Sumauto han remarcat que el factor clau per a un conductor a l’hora d’adquirir un vehicle nou no és tant el seu preu final sinó la capacitat d’accedir econòmicament a ell, és a dir, quina part de la seua renda mensual ha de dedicar a finançar-lo.

En aquest sentit, han recordat que el preu mitjà d’un vehicle nou el 2020 va ascendir a alguna cosa més de 19.000 euros, segons l’Agència Tributària, davant els 16.700 euros de 2016, és a dir, un 14% més. Aquest creixement supera de molt la pujada salarial a Espanya d’aquests últims anys, que entre 2016 i 2018 (última dada disponible de l’Enquesta d’Estructura Salarial de l’INE) va ser del 3,7%.

tracking