SEGRE

SEGURETAT SOCIAL

La Marea Pensionista, contra el Pacte de Toledo i “privatitzar” les pensions

Un grup de pensionistes protestant davant de l’INSS a Lleida.

Un grup de pensionistes protestant davant de l’INSS a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marea Pensionista de Catalunya va sortir ahir al carrer per dir “no al Pacte de Toledo i a la privatització de les pensions”. Un centenar de manifestants es van concentrar durant mitja hora al davant de la delegació del Govern a Barcelona i un grup al davant de l’Institut Nacional de la Seguretat Social a Lleida per denunciar aquesta reforma de les pensions liderada pels ministres Escrivá i Calviño.

“Estem en una situació molt preocupant. Existeix la cortina de fum d’allargar el període de cotització a trenta-cinc anys, però el gran problema és l’intent de privatització encoberta de les cotitzacions socials amb l’entrada de les entitats financeres als fons d’empresa”, va alertar Ramon Franquesa, portaveu de la Coordinadora en defensa de les Pensions (COESPE). “Això trenca la caixa única de les pensions, la solidaritat entre territoris i entre generacions i amenaça molt seriosament les pensions dels treballadors actuals”, va remarcar Franquesa, que va afirmar que la pandèmia de Covid-19 està ajudant a amagar “l’entrada del sector financer al sistema públic de pensions”.

“No permetrem que els bancs, que ja es van aprofitar el 2008, ara tinguin un nou rescat a compte dels drets dels pensionistes”, va dir.

tracking