SEGRE

SEGURETAT SOCIAL

Lleida 'perd' 311 pensions l'últim any, fins a situar-se en 99.500

La nòmina mensual supera els 90 milions a la demarcació || Llum verda a la pujada d'un 0,9% per a aquestes prestacions enguany i pròrroga de la salvaguarda

Protesta de la Marea Pensionista aquest dilluns als carrers de Barcelona.

Protesta de la Marea Pensionista aquest dilluns als carrers de Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seguretat Social ha pagat aquest mes de gener a la província de Lleida un total de 99.527 pensions contributives, una xifra que representa 311 menys que durant les mateixes dates de l’any passat. Aquest és un reflex dels efectes de la pandèmia, amb un increment de la mortalitat de forma especial entre les persones de més edat.

Paral·lelament, la prestació mitjana s’ha elevat en un 3,70% en els últims dotze mesos, en concret ha augmentat en 32,42 euros fins a situar-se en els 909,62 euros, segons les dades que va fer públiques ahir el ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. D’aquesta manera, la nòmina a la província ja se situa en 90,53 milions d’euros, la qual cosa reflecteix un increment de tres milions.

Al conjunt de l’Estat, la reducció en el nombre de pensions s’ha situat en 64.797 l’últim any i, per primera vegada, el cost mensual supera els 10.000 milions. La reducció en nombre de pensions s’explica per una caiguda del 5% en el nombre de noves altes en el sistema, a més d’un augment del 14% en les baixes, segons el ministeri.

Per tipus de pensions, els descensos més notables a Lleida es registren en el cas de les de viudetat (-321) i incapacitat laboral (-181), seguides de les d’orfandat (-42) i de favor familiar (-5). De fet, només les prestacions de jubilació registren en els últims dotze mesos un augment, amb 237, fins a representar-ne 61.694.

En els últims dotze mesos només creixen a Lleida les jubilacions i cauen en especial les de viudetat

El Consell de Ministres va aprovar ahir el reial decret llei pel qual les pensions es revaloritzen, amb caràcter general, un 0,9 per cent per aquest any, excepte en el cas de les no contributives, que pugen un 1,8 per cent.

Aquest augment, previst als Pressupostos Generals de l’Estat per aquest any i el cost del qual s’atansarà als 1.500 milions d’euros, ja s’ha aplicat a la nòmina de les pensions del gener i suposarà un augment de les prestacions per a 11,1 milions de pensionistes, segons va voler destacar el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

Al costat de la revalorització de les pensions, la norma prorroga la clàusula de salvaguarda per a la jubilació, amb efectes retroactius des de l’1 de gener, una mesura que Escrivá va qualificar de “justícia” i que permetrà que a tots els treballadors que van sortir del mercat laboral a l’anterior crisi se’ls apliqui el règim de jubilació preexistent abans de la reforma de pensions del 2011.

tracking