SEGRE

BANCS

Adéu a la marca Bankia

Desapareixerà previsiblement aquest estiu

La justícia europea diu que és legal acomiadar dones embarassades en un ERO

La justícia europea diu que és legal acomiadar dones embarassades en un EROEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La marca Bankia desapareixerà previsiblement aquest mateix estiu, després de finalitzar el procés de canvi d’imatge de les diferents oficines que portaran el nom de CaixaBank, segons ha avançat el president de l’entitat, José Ignacio Goirigolzarri.

"El canvi de marca a les diferents oficines es començarà poc després del tancament mercantil de l’operació", ha dit en la roda de premsa posterior a la presentació dels resultats corresponents al quart trimestre de 2020.

Està previst que l’operació es faci efectiva al terme del primer trimestre d’aquest any, mentre que el procés de canvi de marca podria portar uns 3 o 4 mesos. Així, la marca Bankia haurà desaparegut aproximadament cap a l’estiu.

"La nostra idea és la qual cosa el procés de canvi de marca es produeixi gairebé immediatament després de la fusió i de forma pausada però ràpida", ha recalcat Goirigolzarri, que també assumirà la presidència de la nova CaixaBank.

En qualsevol cas, tot dependrà de les autoritzacions, si bé l’entitat no creu que es vagi a produir cap obstacle excepcional i considera que els passos s’aniran fent segons els terminis previstos.

En aquesta línia, respecte a la resolució de la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC), Goirigolzarri ha reconegut que la suma de CaixaBank i Bankia dóna lloc a una quota de mercat d’entorn del 25%.

No obstant això, el banquer ha explicat que quan s’analitzen les quotes que tenen líders en països europeus propers a Espanya es tracta d’un percentatge comú.

De la mateixa forma, ha defensat que l’Índex d’Herfindahl és lluny del que la Comissió Europea (CE) interpreta com a alta concentració, ja que després de la fusió se situaria en un nivell d’1.300 i la CE presa com a límit el llindar d’1.800.

Al seu torn, s’ha referit a l’escenari actual en el qual realitza la seua activitat la banca, que ha qualificat de mercat molt obert i amb competència de tot tipus d’entitats, entre les quals es troben startups, fintech i grans companyies com Google, Amazon o Apple.

tracking