SEGRE

Aquests són els llocs de treball amb més demanda a Catalunya (malgrat la crisi)

Vista aèria del polígon industrial El Segre.

Vista aèria del polígon industrial El Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons les últimes dades del Ministeri de Treball el nombre d’aturats a Espanya ha augmentat fins els 3.964.353 registrats, el que suposa un augment interanual de 710.500 aturats (+21,8%) en un any negre per al mercat de treball. Tanmateix, paradoxalment, 8 de cada 10 directors de recursos humans reconeixen tenir problemes a l’hora de reclutar talent per a la seua companyia, percentatge que s’ha disparat 30 punts percentuals en els últims 5 anys, i segons els consultors d’Adecco, s’ha començat a detectar que de mitjana, un 9% de les vacants disponibles en el mercat de treball es queda sense cobrir.

Segons l’'Informe Adecco sobre perfils deficitaris i escassetat de talent a Espanya', a Catalunya podem concentrar en dos grans blocs la demanda de perfils que escassegen: la Indústria i els Serveis. Però, a més hi ha una alta demanda de perfils IT que és complicada de cobrir i que és transversal a qualsevol sector.

En el cas de la indústria, els sectors més afectats per aquestes dificultats són el logístic i la indústria químic-farma, encara que hi ha perfils que són deficitaris en qualsevol branca industrial.

Aquí es necessiten perfils com a carretilleres; tècnics/es de manteniment, oficials (electricitat, fontaneria, mecànica...); i operaris/es per a la indústria química (sobretot els que compten amb formació de grau mitjà, i amb més èmfasi a les províncies de Girona i Barcelona).

En el cas dels serveis, dos són les àrees que estan tenint dificultats per cobrir llocs: Comercial i Administració. En el primer cas es necessita incorporar comercials especialitzats, comercials telefònics, en molts casos, amb idiomes, i perfils d’atenció telefònica amb idiomes. En el segon cas els llocs més difícils de cobrir són els de comptables amb idiomes i secretaris/es de direcció.

Finalment, es necessiten nombrosos perfils tecnològics (dissenyadors/es, programadors/es, desenvolupadors/es, etc.). Tal com passa amb els oficis en la indústria, hi ha molt pocs professionals d’aquest tipus a la recerca d’ocupació i per atreure aquest talent les empreses necessiten oferir un projecte innovador i una sòlida inversió en I+D, a més de possibilitats de desenvolupament professional i salari competitiu als candidats perquè canviïn de companyia.

A Catalunya, comunitat que té el quart salari mitjà més elevat d’Espanya, els perfils industrials es mouen en una forquilla que parteix dels 21.000 euros bruts a l’any i que va creixent en funció del lloc i l’experiència.

Els teleoperadors/es s’acosten als 15.000 euros, encara que en el moment en què tenen coneixements d’idiomes aquesta banda s’amplia entre els 18.000 i els 23.000 euros en funció de l’idioma i el sector; mentre que els comercials especialitzats tenen un mínim de 20.000 euros bruts fixos més un percentatge de variable. En bandes salarials més altes es mouen els comptables i els secretaris de direcció, en funció de la vàlua del candidat, del coneixement d’idiomes i del sector en el qual treballin.

Finalment, els programadors informàtics més júniors parteixen amb un salari mitjà de 25.000 euros a l’any que augmenta en proporció amb l’experiència i les responsabilitats del lloc.

tracking