SEGRE

EMPRESA LABORAL

L'empresa Murgaca tanca les instal·lacions a Balaguer i fa fora tota la plantilla

Hi quedaven menys de deu treballadors, després d'un degoteig de sortides en els últims anys || La planta d'oví cessarà definitivament en les properes setmanes

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de Murgaca a Balaguer.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de Murgaca a Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa Murciana de Ganados y Carne (Murgaca) tancarà en les properes setmanes la planta que té a Balaguer, segons van confirmar ahir a aquest diari fonts sindicals. Aquesta firma, la central de la qual es troba a Cartagena, està dedicada a l’elaboració, emmagatzematge, distribució i exportació de productes carnis ovins i cabruns.

Ara donava feina a vuit persones a la capital de la Noguera, després que, en els últims anys, s’hagués produït un degoteig de sortides, paral·lel a una caiguda de l’activitat. Murgaca, que va declinar efectuar qualsevol classe de comentari en aquest sentit, posa fi, d’aquesta manera, a gairebé dos dècades de presència al recinte de l’extinta Zumos Safyc.

Al llarg dels últims mesos, els sindicats havien mostrat la seua “inquietud” pel futur de la planta de Balaguer, tenint en compte el descens en el volum d’activitat i del degoteig de sortides i acomiadaments. Com va publicar SEGRE fa unes setmanes, el 2020 la plantilla es va reduir a la meitat, al passar de la vintena de treballadors de principis d’any a la desena que quedaven el gener del 2021. Davant d’aquest escenari, UGT, que controlava el comitè d’empresa, va exigir a la direcció un pla de viabilitat per garantir la continuïtat dels llocs.

La companyia portava gairebé dos dècades a les instal·lacions de l’antiga Zumos Safyc

Tanmateix, fonts sindicals van explicar que no va ser possible convèncer Murgaca perquè continués operant a Balaguer i van subratllar que s’ha aconseguit “el millor acord possible” per compensar els empleats que se’n van al carrer.

En aquest sentit, van indicar que l’activitat cessarà definitivament en les properes setmanes i que ja s’estan calculant les liquidacions que corresponen als treballadors.

Respecte als motius del tancament, altres fonts properes van advertir que la intenció de l’empresa, després de clausurar també la seua planta a Saragossa, és centralitzar l’operativa a Cartagena. Van afegir, a més, que Murgaca perdia diners amb la delegació de Balaguer, malgrat obtenir beneficis en el conjunt de la companyia. Segons els últims comptes disponibles, del 2018, Murgaca va obtenir uns ingressos de 30,8 milions i va guanyar 275.251 euros.

Preguntada pels motius del tancament, l’empresa va comunicar aquest diari que no faria cap tipus de declaració. Amb tot, Murgaca posa fi a divuit anys operant des de les instal·lacions de la històrica Zumos Safyc. Va ser el 2002 quan la firma murciana les va comprar per muntar un “minipolígon agroalimentari”.

tracking