SEGRE

Dos de cada tres empreses recobraran el 2022 la facturació anterior al virus

El carrer Major de Lleida, buit

El carrer Major de Lleida, buitSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre que el Govern espanyol insisteix que aquest 2021 serà l’any de la recuperació, els empresaris no es mostren tan optimistes i dos de cada tres creuen que no recuperaran el volum de facturació anterior a la pandèmia fins al 2022. Així ho posa de manifest un informe elaborat per KPMG en col·laboració amb la patronal CEOE fet públic ahir, que també revela que el 73% dels empresaris considera la situació econòmica d’Espanya dolenta o molt dolenta.

El 29% creu que aquest any es mantindrà estable. I és que el 2020 va trencar “tots els esquemes”, en paraules del president de la CEOE, Antonio Garamendi. “Ara l’empresariat està preocupat per la situació i veu necessària una estratègia ambiciosa, amb reformes estructurals encaminades a modernitzar l’economia”, va manifestar Garamendi. Però més enllà de la visió econòmica general, segons l’informe de la CEOE, un 44% dels empresaris qualifiquen la situació de la seua empresa de “sensible”, encara que creuen que aconseguirà sortejar la crisi aplicant mesures. Un 5%, per contra, la titlla de “preocupant” al veure el seu supervivència en risc.

En canvi, un 35% la veu “còmoda” perquè la pandèmia li ha suposat un impacte “limitat”. Fins i tot un 9% la considera “sòlida”, al no haver-se vist afectat pel virus, i un 6% “puixant”, a l’haver suposat una oportunitat per créixer.

Amb tot, al llarg del 2020, el cert és que la meitat de les empreses, segons la CEOE, van retallar plantilla. No obstant, tres de cada deu empresaris creuen que aquest any tornaran a contractar treballadors, davant del 13% que ho augurava l’estiu passat.

tracking