SEGRE
Un edifici en construcció al costat d'habitatges residencials

Un edifici en construcció al costat d'habitatges residencialsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portal immobiliari Fotocasa assenyala que els espanyols mai no van estar tan interessats en canviar d’habitatge com el 2020, any de la pandèmia de la covid-19, un exercici en el qual es va observar un gran dinamisme, especialment després del final del confinament. De fet, el juny de 2020 Fotocasa va constatar un creixement exponencial de l’interès pels habitatges de lloguer, amb un augment dels anuncis vistos d’un 76 % respecte al període previ a la crisi sanitària.

Així mateix, va créixer el contingut en anuncis de lloguer, que al juny va augmentar un 29 % respecte al període precovid gràcies, principalment, al transvasament dels pisos de lloguer turístic a l’arrendament residencial o de llarga durada.

Segons un estudi de Fotocasa, durant 2020 el 64 % dels propietaris que tenien un habitatge de lloguer turístic es va passar a l’arrendament residencial, i un 49 % pensa, de moment, quedar-se de forma indefinida.

El portal assenyala també que a mesura que avança la desescalada, l’interès per la venda creix. Així, al juny els anuncis de vendes vistos van pujar un 31 % respecte a abans de la pandèmia.

En relació amb els tipus d’habitatge més demandats entre abril i setembre de 2020, les més buscades en els municipis de la província de Madrid van ser la casa adossada (86 %), la finca rústica (72 %), el xalet (40 %) i l’àtic (40 % ). D’altra banda, els loft (amb un descens del 30 %) van ser els que més van caure respecte a l’any anterior.

tracking