SEGRE

PATRONALS ELECCIONS

Pimec opta per la continuïtat i Cañete arrasa Barrios a les urnes

A Lleida el fins ara secretari general obté 219 vots davant dels 15 de l'independentista || Saltó estudia donar pas a curt termini a un nou president local

Un dels socis de Pimec a Lleida, ahir exercint el seu dret al vot.

Un dels socis de Pimec a Lleida, ahir exercint el seu dret al vot.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els socis de la patronal de petites i mitjanes empreses de Catalunya Pimec van optar ahir per la continuïtat i van donar suport de forma majoritària a Antoni Cañete com a president de l’organització davant l’independentista Pere Barrios, que ja al matí, quan quedaven hores de votació, donava per feta la victòria del seu oponent. Els resultats globals, que no es van conèixer fins passada la mitjanit, llançaven més d’un 80 per cent dels vots per a Cañete, que ha estat la mà dreta del lleidatà Josep González a la presidència, un càrrec que ha ostentat durant els últims vint-i-tres anys.

Per la seua banda, la llista de Pere Barrios, a la qual s’integraven els lleidatans Eduard Porta (Promocat Exteriors SL) i Montserrat Rosell (Altinco SL), es va haver de conformar a quedar molt allunyada de la presidència. A Lleida, el suport va ser aclaparador cap al que serà el nou president, amb 219 vots, davant dels quinze amb els quals es va tancar l’escrutini per a la llista independentista Eines Pimec, avalada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

La jornada d’ahir no va estar exempta de polèmica pel col·lapse a Barcelona i els tardans resultats

El següent pas després de la decisió de les urnes és la constitució del comitè executiu i posteriorment del ple, del qual formaran part més de noranta empresaris. Després li toca el torn als presidents i comitès executius territorials.

En el cas de Lleida, la llista de Cañete inclou Jaume Saltó (Electrònica Saltó), fins ara president local; Carlos Rabaneda (Rocroi SAL) i Xavier Caufapé (Clínica Terres de Ponent SLU). Saltó, que combina l’activitat empresarial a més amb la presidència de la Cambra de Comerç de Lleida, preveu repetir com a president de Pimec, però a curt termini no descarta fer una transició “tranquil·la” a una nova persona que s’hi posi al capdavant.

Però tot seguint treballant a Pimec tant a Lleida com per a l’organització a Catalunya, on s’encarrega de liderar la proposta digital de la patronal de petites i mitjanes empreses..

Els resultats d’ahir s’atribueixen al fet que els empresaris havien votat “amb el cap, no amb el cor”, segons fonts consultades, que deslligaven aquestes urnes de qualsevol ideologia. La candidatura independentista no va poder donar la sorpresa com sí que ho va fer a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona.

En aquella ocasió, Joan Canadell va aconseguir el lideratge en uns comicis amb una participació del 4,55 per cent. Ahir, tanmateix, la mobilització de l’empresariat va ser molt superior.

Tant, que en alguns moments la mesa oberta a Barcelona va arribar a col·lapsar-se i es va haver de col·locar una altra urna i fins i tot un altre punt de votació. Pere Barrios va criticar aquesta situació i va assegurar que hi va haver socis que directament havien marxat sense votar.

.

Per la seua part, i per emetre els vots individuals delegats, Cañete va haver de desplaçar-se a la seu de Pimec a Girona. Aquestes no van ser les úniques crítiques de la jornada electoral, en la qual s’esperaven resultats per a les 21.00 i van arribar a la matinada.

Un dels socis de Pimec a Lleida, ahir exercint el seu dret al vot.

Un dels socis de Pimec a Lleida, ahir exercint el seu dret al vot.SEGRE

tracking