SEGRE

L'alt risc d'invertir en criptomonedes

Alerten que la pujada del bitcon és  producte de l’especulació i el seu valor podria baixar ràpidament

Criptomonedes.

Criptomonedes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

OCU ha alertat els consumidors de l’alt risc d’invertir en criptomonedes i els ha advertit que encara que el bitcoin, la criptomoneda més coneguda, ha quadruplicat el seu valor des de novembre i se situa en màxims històrics, el 2017 va passar el mateix i després el seu valor va caure un 80% en els següents dotze mesos.

Des de finals de novembre, el bitcoin ha passat de 10.000 a gairebé 40.000 euros per unitat, un rècord històric que pot animar nous inversors poc experimentats a pujar a l’ona, i per això l’OCU vol deixar clar que "es tracta de monedes virtuals que no compten amb cap tipus de suport ni regulació".

I segon, perquè les pujades són producte de l’especulació i, per tant, igual que han experimentat increïbles pujades, el seu valor podria baixar ràpidament.

En el context d’incertesa actual, segons assegura l’OCU, és preferible una estratègia d’inversió equilibrada, que combini renda fixa i variable en funció del risc que es desitgi assumir, però en cap cas, segons l’organització, en bitcoins o productes similars.

tracking