SEGRE

Serà el 2021 l'any dels vehicles ecològics?

En 2021 l'interès pels cotxes ecològics continua creixent, i es trasllada al mercat de segona mà.

Imatge d'arxiu d'un vehicle elèctric

L'any clau per als vehicles ecològics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gener de 2021 la venda de cotxes nous de combustibles tradicionals, dièsel i gasolina, ha baixat un 53,8%. En canvi els híbrids endollables creixen amb un 128,5%, multiplicant per 5 la quota de mercat.

El mes de gener ha sigut un mes complicat, en el qual els que més hi han resistit en el mercat són els vehicles ecològics, tant híbrids com elèctrics. El conjunt d'aquest tipus de vehicles no ha aconseguit créixer en unitats venudes, però si que ha guanyat quota de mercat, perquè ha patit menors pèrdues que els combustibles tradicionals.

Els híbrids, malgrat el creixement que han experimentat en els últims dos anys, encara tenen un gran potencial en la compra en línia. Els experts afirmen que "l'expansió d'aquests vehicles ecològics en el món digital vindrà de la mà dels híbrids endollables, perquè respon a les demandes de "cotxe ecològic" però sense el problema de baixa autonomia".

Pel que fa al sector de segona mà el creixement es podria accelerar quan l'oferta sigui major

El potencial que existeix en els vehicles híbrids i elèctrics en la venda per internet en el mercat de vehicles nous és real, però aquest potencial ha augmentat a més en el mercat de segona mà. Pel que fa a la segona mà, la demanda de vehicles ecològics concentra el 5,7% davant dels combustibles tradicionals, mentre que en els nous la concentració és d'un 11,9%. No es tracta d'una demanada menor dels conductors, perquè en segona mà el mercat de venda és molt limitat per la baixa oferta d'aquests tipus de vehicles. Tanmateix, els usuaris que demanen cotxes ecològics de segona mà hi ha augmenta en comparació de l'any 2020.

El context actual és molt favorable per als vehicles ecològics, tant en el mercat de vehicles nous, com de segona mà. S'espera durant aquest any, la consolidació d'aquesta tendència, amb la qual cosa haurà d'existir una oferta d'acord amb la demanda dels conductors en la venda d'aquest tipus de vehicle.

tracking