SEGRE

ECONOMIA MOTOR

El Rei assegura que Volkswagen localitzarà a Espanya la producció del seu model elèctric petit

Enmig de protestes per la seva visita a la Seat de Martorell

Felipe VI visita la fábrica de SEAT en Martorell con ocasión de su 70º aniversario DESCRIPCIÓ: El Rey Felipe VI (c); acompañado por el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez (detrás suyo); durante una visita a las instalaciones que el fabricante automovilístico SEAT tiene en Martorell con motivo de haberse cumplido 70 años de su creación, en Martorell, Barcelona, Catalunya (España), a 5 de marzo de 2021. Desde el 9 de mayo de 1950 que se fundó la compañía hasta nuestros días, SEAT se ha convertido en la única firma automovilística que diseña, desarrolla, fabrica y comercializa vehículos en España, el primer inversor industrial en I+D en el país, que representa el 1% del PIB y exporta el 80% de los vehículos. Una empresa sólida, que forma parte del Grupo Volkswagen, el grupo automovilístico líder a nivel mundial. Con 15.000 empleados, es hoy el primer inversor industrial en I+D en España. 05 MARZO

El Rei assegura que Volkswagen localitzarà a Espanya la producció del seu model elèctric petitEuropaPress

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Rei Felip VI ha assegurat aquest divendres que el grup Volkswagen ha triat Espanya per localitzar la fabricació del seu futur model elèctric de petita mida, el que ha considerat una "magnífica notícia".

El monarca ha fet aquestes declaracions en el marc de l’acte de celebració del 70 aniversari de Seat a Martorell (Barcelona), acompanyat del president del Govern, Pedro Sánchez; la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reis Maroto; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el president del grup Volkswagen, Herbert Diess, i el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths.

"El projecte de localització de la producció del vehicle elèctric de petit mida de tot el Grup Volkswagen a Espanya és, sense cap dubte, una magnífica notícia, i un exemple de com aplicar els esmentats fons a projectes de gran envergadura que afectin de manera transversal a les nostres capacitats industrials", ha destacat el monarca.

Sobre la fabricació de cotxes elèctrics en la planta de Martorell (Barcelona), el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, va afirmar a finals de febrer que estan en discussions avançades amb el Govern sobre aquest projecte. Griffiths també va assenyalar que els fons europeus poden servir per avançar la fabricació de cotxes 'zero emissions’, ja que existeix tant el repte de transformar el sector com el de crear llocs de treball en un escenari 'postcovid': "Creiem que els fons de recuperació són adequats per a això".La companyia, que preveu invertir 5.000 milions en els pròxims cinc anys, té la intenció que la planta de Martorell fabriqui vehicles elèctrics a partir de 2025.

Aquest divendres, el Rei també ha destacat el projecte de la primera fàbrica de bateries elèctriques a Espanya a prop de Martorell: "Tots som conscients que l’aposta irreversible d’Espanya en favor del desenvolupament del vehicle elèctric no seria completa sense un suport públic explícit en l’àmbit de les bateries".

A més, ha assegurat que el Consorci del Govern amb el Grup Volkswagen i Iberdrola per a aquesta planta de bateries és "un senyal immillorable de compromís" amb la cadena de valor del sector, així com amb la innovació, la cohesió territorial i la participació públic-privada.

Protestes

La jornada, no obstant, ha començat a les 9.00 quan una vintena de persones s’han concentrat a la plaça Joan Serrats de Martorell, convocats per CDRs per protestar contra la visita del monarca, encara que abans de començar l’acte ja s’havien dissolt. Durant el transcurs de la concentració alguns manifestants han alertat que els Mossos els feien retirar les pancartes en altres punts, excepte a la plaça Joan Serrats, que l’han mantingut.

Al marge de la manifestació de CDRs, a les 9.30 hores unes altres 20 persones s’han concentrat al pont de la Plaça 19 del mateix municipi, que passa per sobre de l’autopista AP-7, convocats per l’ANC i Òmnium Cultural.

Davant de la retirada de pancartes, la presidenta de la Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, s'ha posat en contacte amb la Conselleria d’Interior "per veure què passava" i, després de la trucada, els han permès penjar una pancarta al pont. "No es tracta que ens donessin permís, nosaltres havíem comunicat l’acció a Interior correctament i no teníem cap resolució que ens digués que no podíem penjar les pancartes", ha dit en declaracions a Europa Press. En trucar, l’ANC ha confirmat que "no hi havia cap resolució que prohibís penjar les pancartes, per la qual cosa l’operatiu ha rectificat l’ordre", segons Paluzie.

tracking