SEGRE

ESNOTICIA

El comerç elogia poder obrir els dissabtes però demana més ajudes

Pimec desconvoca la protesta prevista per demà || La Fecom espera que les botigues recuperin clients amb l'aixecament del confinament comarcal

L’Eix Comercial de la ciutat de Lleida, ahir a la tarda.

L’Eix Comercial de la ciutat de Lleida, ahir a la tarda.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les patronals del comerç van expressar ahir satisfacció per la decisió del Procicat de permetre de nou l’obertura de les botigues no essencials els caps de setmana i també de l’aixecament del confinament comarcal, encara que sigui amb condicions. La presidenta de la Federació de Comerç de Lleida (Fecom), Maria Rosa Eritja, va afirmar que “estem molt contents de poder obrir” i va destacar també que sense el confinament podran recuperar clients que fins ara no podien desplaçar-se entre comarques.

Va recordar que el conseller Ramon Tremosa ja els va avançar que possiblement relaxarien les mesures a partir del dilluns dia 15 i va instar la ciutadania a “tenir coneixement i complir bé les normes”..

Per la seua part, Pimec Comerç va desconvocar l’obertura simbòlica de botigues que havia programat per demà com a protesta per no poder obrir els dissabtes. “Demanàvem obrir el comerç no essencial i ens han donat més oxigen”, va indicar el president, Manel Llaràs, encara que va remarcar que estan només “moderadament” satisfets, perquè creuen que “els establiments de més de 800 metres quadrats haurien de poder obrir amb normalitat a Lleida el cap de setmana amb el límit d’aforament”.

A més, va considerar que “es podria haver obert més l’hostaleria” i va dir que donaran suport a les possibles accions que organitzi el sector. També va elogiar que es pugui recuperar mobilitat encara que sigui “amb limitacions estrambòtiques”, perquè “és molt necessària sobretot per a certes comarques”.

De tota manera, les dos patronals reclamen més ajuts per al sector. “Queda molt per treballar.

Amb els ajuts que donen no cobrim ni el 10% la despesa dels comerços, no ja de la facturació perduda”, va destacar Llaràs. Pimec xifra en uns 80 milions les pèrdues a Lleida només pels dissabtes des del gener tancats.

“Als petits empresaris ens diuen a la cara des de fa un any que ens hem d’arruïnar pel bé del país. Hi ha casos dramàtics.

La primera solució que ens van donar va ser que ens endeutéssim i després ha estat una agonia. Hi ha gent ja sentenciada perquè no podrà remuntar, la motxilla que arrossega té massa pes”, va assenyalar Llaràs.

Eritja, per la seua part, veu imprescindible que arribin “els ajuts de Madrid, per passar del gravíssim a estar mitjanament bé.”.

tracking