SEGRE

AGRICULTURA PROPOSTES

UP demana noves lleis per millorar els preus en origen

Reclama al nou Parlament millorar la fiscalitat del sector primari || Esmena el pla Renove de maquinària d'aquest any

UP va presentar dimarts el seu programa electoral a Lleida.

UP va presentar dimarts el seu programa electoral a Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unió de Pagesos va insistir ahir en la necessitat que el nou Parlament que es constitueix avui legisli per aconseguir que els pagesos obtinguin preus justos pels seus productes. A més, en el marc de la campanya de les eleccions agràries, aquesta organització va instar a “millorar” la fiscalitat del sector primari i va posar de manifest les seues discrepàncies amb el pla Renove de maquinària agrícola llançat pel ministeri d’Agricultura per aquest 2021.

UP va apressar els diputats catalans a aprovar una llei que reguli el funcionament de les llotges i dels mercats en origen, així com el dels observatoris de preus. En aquest sentit, va assenyalar que s’ha de crear un “instrument” que permeti estabilitzar els ingressos dels productors i van apostar per l’establiment d’una assegurança agrària català.

UP alerta que prop del 40 per cent dels titulars d’explotacions catalanes té més de 65 anys

Per al sindicat, d’altra banda, les administracions han d’impulsar normes que “millorin” la fiscalitat a la qual se sotmeten els pagesos.

Igualment, UP va explicar que el decret de gestió de la fertilització hauria de quedar sense efecte, a fi d’ajustar els requeriments que se’ls exigeixen als pagesos catalans al que “estrictament” marca la regulació comunitària. Tot plegat, amb l’objectiu d’aturar i revertir la despoblació de les zones rurals de Catalunya. I és que, segons aquesta organització agrària, avui dia quatre de cada deu titulars d’explotacions agràries són majors de 65 anys, quan dos dècades enrere representaven el 24,6%.

En un altre ordre de coses, UP va assenyalar que ha presentat esmenes al nou pla Renove 2021 per a la maquinària agrícola a fi que compleixi la llei estatal de modernització de les explotacions agràries i que s’adeqüi a les necessitats que té el sector agrari. Així doncs, el sindicat va dir que rebutja el plantejament que ha fet el ministeri respecte d’aquests ajuts en els últims anys, segons el qual té prioritat el que presenta primer les sol·licituds d’ajuts, davant dels que tenen més necessitat d’accedir-hi. Aquest criteri, per a UP, va en contra del que estableix la normativa.

tracking