SEGRE

EMPRESA INCENTIUS

La Moncloa obre la porta dels ajuts directes per a nous sectors

Arran de les queixes d'alguns com els de perruqueria, estètica o agents comercials || Calviño assenyala que cal prioritzar els estímuls a les companyies viables

Calviño, divendres, després de l’aprovació del paquet d’ajuts a empreses d’11.000 milions d’euros.

Calviño, divendres, després de l’aprovació del paquet d’ajuts a empreses d’11.000 milions d’euros.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta tercera i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, va deixar ahir oberta la porta a ampliar la llista de sectors que poden optar als ajuts directes a empreses per valor de 7.000 milions d’euros aprovades pel Govern espanyol per mirar de pal·liar els efectes de la Covid en el teixit productiu i esmorteir els problemes de liquiditat de les companyies.

Així, després de les protestes d’organitzacions professionals i empresarials de sectors exclosos, en principi, d’aquests incentius, com és el cas de les perruqueries, els centres d’estètica o els agents comercials, Calviño, va subratllar que la Moncloa no descarta ampliar la llista de potencials beneficiaris, en funció de com vagi evolucionant la situació.

No obstant, la vicepresidenta tercera va insistir que els ajuts públics directes, que gestionaran les comunitats autònomes, han d’anar a parar a empreses que siguin viables. En aquest sentit, va explicar que aquest paquet d’estímuls no està pensat per a companyies que ja tinguessin problemes el 2019, sinó que està dirigit a les que van topar amb dificultats a causa del coronavirus i que encara podrien subsistir si les administracions públiques els donessin un cop de mà.

D’altra banda, Calviño va afirmar que en “cap moment” no hi va haver discussió de xifres en el si del Govern de coalició. “No és cert”, va concloure.

I és que aquest pla, que ascendeix a 11.000 milions, dels quals 7.000 milions pertanyen a aquests ajuts directes, s’hauria d’haver aprovat en el Consell de Ministres de dimarts passat. Tanmateix, no va rebre llum verda fins divendres, quan es va convocar una reunió extraordinari.

Amb tot, Calviño va concloure que aquest pla és l’“empenta final” perquè les empreses puguin pagar els deutes que han acumulat des del març de l’any passat. “És molt llarga la pandèmia i hem d’evitar que hi hagi problemes de solvència”, va manifestar.

A més, també es va felicitar perquè Unides Podem avalés aquests ajuts directes a empresaris. “M’ha sorprès que Unides Podem es posicionés en aquesta dinàmica de tan forta defensa dels empresaris. Benvingut sigui”, va apuntar.

tracking