SEGRE

ECONOMIA

Recomanen revisar possibles errors d'ERTO a l'esborrany de la renda

Gestha recorda que el SEPE ha realitzat en ocasions pagaments indeguts a treballadors que ja havien sortit de l’ERTO i que després ha reclamat el reintegrament de les quantitats abonades de manera incorrecta.

Cues a Lleida per sol·licitar la renda el dia que va entrar en vigor la llei.

Cues a Lleida per sol·licitar la renda el dia que va entrar en vigor la llei.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha) han recomanat aquest dimarts als afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) el 2020 que revisin l’esborrany de l’IRPF i corregeixin els possibles errors comesos pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

En un comunicat, Gestha recorda que el SEPE ha realitzat en ocasions pagaments indeguts a treballadors que ja havien sortit de l’ERTO i que després ha reclamat el reintegrament de les quantitats abonades de manera incorrecta.

Els tècnics expliquen que si el reintegrament s’ha sol·licitat el 2020, les dades fiscals de l’Agència Tributària haurien de ser correctes, però si el SEPE no ha demanat la devolució fins 2021 podria ser necessari modificar l’esborrany de la renda.

Gestha considera que el tractament fiscal dels ERTO és un dels aspectes més destacats de la campanya de la renda de 2020, que arranca el proper 7 d’abril, ja que encara que la normativa no ha canviat, la pandèmia ha disparat el nombre d’afectats.

Els treballadors afectats per ERTO el 2020 que hagin rebut una prestació del SEPE han tingut dos pagadors a efectes d’IRPF, pel que hauran de presentar la declaració si els seus ingressos superen els 14.000 euros en lloc dels 22.000 euros habituals, tret que la retribució de tots els pagadors a partir del segon no superi els 1.500 euros.

A més, adverteix que en la majoria dels casos no s’hauran aplicat retencions sobre la prestació, que ara s’hauran d’abonar, per la qual cosa els contribuents podrien tenir un resultat a ingressar.

tracking