SEGRE

CRISI ECONÒMICA

La Generalitat pagarà els ajuts pels ERTO i a autònoms abans de l'abril

Moncloa aprova un rescat de 320 milions per a les turístiques Barceló i Globalia

Pla general del Consell Executiu del Govern en funcions.

Pla general del Consell Executiu del Govern en funcions.RUBÉN MORENO / GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va anunciar ahir que farà efectius abans del 31 de març vinent els pagaments dels ajuts directes que gestiona la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies a treballadors autònoms i fixos discontinus que han patit l’impacte de la pandèmia i a afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

Així mateix, va acordar sumar 94 milions d’euros als 280 milions previstos en un primer moment per a aquests ajuts, a fi de donar resposta a les 187.392 persones que s’han inscrit i que tenen dret a l’ajuda, segons els acords de Govern a Consell Executiu fets públics ahir.

Els ajuts sumaran finalment 374,7 milions d’euros i serviran per realitzar un pagament únic de 2.000 euros per beneficiari que s’efectuarà durant els propers dies.

D’altra banda, ahir estava previst que Espanya rebés 2.870 milions d’euros en préstecs del fons europeu per finançar les mesures per mantenir l’ocupació durant la Covid-19, com per exemple els ERTO i els ajuts a autònoms. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat aquesta nova arribada de préstecs del fons SURE, que se suma als 6.000 milions d’euros en préstecs que ja va rebre Espanya a finals d’octubre, als 4.000 milions que va obtenir al novembre i els 1.030 milions que va rebre a començaments de febrer.

L’Estat espanyol ja ha percebut 13.930 milions d’euros dels 21.300 que Espanya va demanar com a crèdit per finançar mesures per mantenir l’ocupació, una xifra que la converteix en la segona beneficiària més gran del fons, únicament per sota d’Itàlia.

D’altra banda, el Consell de Ministres va donar ahir llum verda al rescat públic d’Ávoris Corporación Empresarial, una societat resultant de la integració dels grups empresarials d’agències de viatges Barceló i Globalia, per un import de 320 milions, a través de dos préstecs financers en una operació “necessària” a causa del “caràcter estratègic” de la companyia turística.

tracking