SEGRE

URBANISME SÒL INDUSTRIAL

Impulsen un polígon de 15 ha als Alamús per a firmes de logística

Les obres s'iniciaran d'aquí sis mesos i serà el segon al Segrià en quinze anys

Els terrenys on s’ubicarà la nova àrea industrial dels Alamús.

Els terrenys on s’ubicarà la nova àrea industrial dels Alamús.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Promotors dels Alamús i Lleida han impulsat un polígon industrial de 15 hectàrees a l’entrada del municipi. Serà el segon al Segrià des de fa almenys quinze anys al costat del de Torre Solé, a la capital del Segrià. A l’abril esperen l’aprovació definitiva, atès que ja tenen tots els informes favorables de la Generalitat. El nou polígon comptarà amb una gran illa de 85.000 metres quadrats i de dos parcel·les de 10.200 i de 7.600 metres quadrats.

Responsables de l’estudi d’arquitectura Arqcoas de Lleida, que redacten el pla parcial i el projecte d’urbanització, van apuntar que la zona reuneix les condicions perfectes per a empreses de logística i que “no hi ha actualment al mercat espais industrials amb aquestes característiques ni superfícies”. Van afegir que a finals d’any preveuen iniciar la urbanització, ja que “els tràmits estan molt avançats i el que més pot tardar és el projecte d’urbanització, que estarà a punt a l’estiu”. Van detallar que la demanda d’aquesta mena de superfícies s’ha disparat a Lleida.

“La demanda és real perquè existeixen grans fons que busquen sòl indústria per a plataformes logístiques, que requereixen de nous magatzems reguladors.” Es vendrà el sòl industrial urbanitzat i les grans firmes hi faran els seus magatzems per a emmagatzematge i repartiment. A més, aquest polígon dels Alamús també podrà donar serveis a empreses i tallers del municipi que volen ampliar el negoci. Per la seua banda, l’alcalde dels Alamús, Celestí Panavera, va destacar la bona ubicació del nou polígon, amb una molt bona connexió amb l’autovia (A-2), i va valorar que serà un revulsiu per al municipi.

Creix la demanda de sòl a Lleida per a grans plataformes

L’impuls del polígon dels Alamús i el de Torre Solé a Lleida, que ja estan en execució, són conseqüència de la creixent demanda de sòl industrial per a grans plataformes de logística, que busquen espais per construir naus i llogar-les.

En tots dos projectes es vendrà el sòl urbanitzat, no naus industrials. Els promotors van explicar que fins ara les empreses de logística s’instal·laven a prop de grans ciutats on el sòl ja escasseja, la qual cosa ara atorga a Lleida un gran potencial.

tracking