SEGRE

FISCALITAT IMPOSTOS

Hisenda ingressarà un 2% més per la renda per l'efecte dels ERTO

Comença la campanya del 2020, marcada per també per l'IMV || El fisc va recaptar l'any passat a la província de Lleida prop de 446 milions a través de l'IRPF

Imatge d’arxiu de la seu de l’Agència Tributària a la ciutat de Lleida.

Imatge d’arxiu de la seu de l’Agència Tributària a la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Tributària va donar ahir el tret de sortida a la campanya de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), que es prolongarà fins al 30 de juny. La d’aquest any, primera en què es reflectiran els efectes del coronavirus, estarà marcada pels expedients de regulació transitòria de l’ocupació (ERTO) i per l’ingrés mínim vital (IMV). El fisc espera ingressar un 2% més que l’any passat.

Així, els treballadors que van estar immersos en ERTO l’any passat es poden trobar en la tessitura de veure’s obligats a presentar la declaració pel fet d’haver tingut dos pagadors, el SEPE i el seu ocupador, i d’haver obtingut dels serveis d’ocupació prestacions equivocades. Amb tot, el fisc enviarà cartes informatives a aquells beneficiaris d’ERTO que no van presentar declaració a la campanya de la renda del 2019 i reforçarà l’assistència per facilitar la presentació de la declaració i la resolució de dubtes a tots els perceptors d’aquestes prestacions del SEPE que ho necessitin.

A més, podran fraccionar el pagament de l’impost en sis mesos, sense interessos, entre el 20 de juliol i el 20 de desembre. Amb tot, hauran de presentar la declaració si els seus rendiments del treball abonats per la seua empresa van superar els 14.000 euros el 2020 i els del SEPE, van passar de 1.500 euros.

Respecte als beneficiats per l’IMV, l’Agència Tributària també va remarcar ahir que tots han de presentar la declaració de l’IRPF, amb independència de la quantia dels ingressos. Així doncs, el fisc confia a ingressar 12.976 milions d’euros a la campanya de la renda, un 2%, per efecte dels ERTO, mentre que l’import a tornar caurà fins als 10.857 milions, un 3% menys.

A la renda del 2019, a la demarcació de Lleida, l’Agència Tributària va ingressar gairebé 446 milions d’euros.

A més a més, va afegir que el fisc encara no ha posat a punt el programa amb què enviar les declaracions.

Preocupació al carrer que no es trasllada encara a les gestories

La preocupació suscitada entre molts contribuents que, en condicions normals, no estarien obligats a presentar la declaració de la renda però que, a causa d’haver-se beneficiat d’un ERTO, hauran de fer-la aquest any, encara no s’ha traslladat a les gestories lleidatanes, segons va explicar ahir a aquest diari Montse Cerqueda, delegada provincial del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona a Lleida i gerent de Cerqueda Gestió.

tracking