SEGRE

Treball anuncia que els ERTO seguiran després del 31 de maig

La ministra Yolanda Díaz avança una fórmula "similar" a l’actual

Cadires apilades a la terrassa d’un bar tancat a la rambla Ferran de Lleida.

Cadires apilades a la terrassa d’un bar tancat a la rambla Ferran de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha anunciat aquest dijous que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) continuaran a partir del 31 de maig "en una fórmula similar a l’actual".

Així ho ha assenyalat la titular de Treball en la clausura dels VII Premis Cepyme, on ha apuntat que "ben aviat" s’obrirà la negociació al si de la comissió tripartida.

"Els assalariats de pimes han estat els principals beneficiaris dels ERTO, un mecanisme contrastat en la seua utilitat i que ha de continuar exercint la seua protecció", ha postil·lat Díaz.

La ministra ha ressaltat que un dels grans èxits dels ERTO ha estat que les petites i mitjanes empreses i els autònoms hagin pogut acollir-se, per primera vegada, "a aquest sistema de protecció de l’ocupació i de les empreses, democratitzant un mecanisme que fins ara s’havia reservat a les grans empreses".

Díaz ha posat de relleu la resposta posada en marxa pel Govern espanyol per fer front a la pandèmia, "que ha permès variar el comportament habitual davant de la crisi". "Mentre en l’anterior crisi financera 402.203 autònoms van haver de tancar els seus negocis, en l’actualitat no només s’ha mantingut l’ocupació autònoma, sinó que aquest ha augmentat en 19.604 persones", ha remarcat.

"Però sou molt més que el teixit empresarial preponderant", ha ressaltat la vicepresidenta, que ha afirmat que les pimes són compromeses amb la qualitat, amb l’ocupació, amb la internacionalització, amb la innovació, la inclusió o la sostenibilitat".

Segons Díaz, les pimes representen "una filosofia de superació, responsabilitat i de solidaritat que contribueix, sens dubte, a la millora de l’ecosistema social" espanyol. Així, ha aprofitat per agrair a les seues empreses la seua tasca d’"estímul i resistència, malgrat les restriccions i als mals moments". "Gràcies per creure que es podia fer i que valia la pena fer-ho", ha apuntat.

La vicepresidenta ha traslladat a les companyies que les té "molt presents" en les estratègies per a la recuperació i transformació del país després de la crisi sanitària, però també en la nova estratègia espanyola de suport actiu a l’ocupació, "que desplega unes polítiques actives aliades de les empreses, amb serveis específics per a pimes, orientades a les seues necessitats en matèria d’ocupació, de formació i de millora de la productivitat i transformació productiva."

"Acompanyarem la recuperació amb condicions de treball millors i anirem de la mà, no ho dubtin, de les petites i mitjanes empreses", segons Díaz.

tracking