SEGRE

Obre a Balaguer la primera botiga "Moda Re-" de la comarca

Obre a Balaguer la primera botiga Moda Re- de la comarca

Obre a Balaguer la primera botiga Moda Re- de la comarca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Càritas Urgell ha obert aquest dilluns 12 d'abril la primera botiga de tèxtil i objectes de seona mà "Moda Re-" a Balaguer, la primera de la comarca de la Noguera, amb l’objectiu de promoure l’economia circular a partir del residu tèxtil, i també poder generar llocs de treball d’inserció. Amb aquesta establiment es vol fomentar el consum responsable i el respecte al medi ambient. "Moda Re-" és un projecte de Càritas que es porta a terme amb el suport de totes les diòcesis espanyoles.

Amb aquesta, "Moda Re-" ja té la primera botiga a la Noguera i la cinquena en tota la província de Lleida. N'hi ha una a la Seu d'Urgell i tres més a Lleida ciutat. 

La botiga "Moda Re-" de Balaguer està situada al carrer Barcelona 65 de Balaguer, en un local amb 162 metres quadrats i en el que s’hi pot trobar roba per a totes les edats, complements de moda, articles de decoració i joguines, roba i parament de la llar, estris de cuina i complements esportius.

El projecte ha estat possible gràcies al suport de la Fundació Llar Cristina Maria Maestre i de Càritas Espanyola, i es posa en marxa a traves de l’empresa d’inserció laboral "Nougrapats" de Càritas Urgell que, d’aquesta manera, s’obre a un desplegament territorial de l’empresa que ha de permetre crear, a curt termini, 2 llocs de treball d’inserció. 

Es tracta d’un projecte que busca generar ocupació al territori de Balaguer i la seva comarca, i que al mateix promou la participació social, en una activitat transformadora que millora els ratis de reutilització i reciclatge i que genera al mateix temps un estalvi en la gestió municipal del reciclatge.

L’empresa d’inserció “Nougrapats” de Càritas Urgell és una aposta seria i compromesa amb l’equilibri social, que malgrat les grans dificultats que ha comportat la crisi actual, ha sostingut l’estructura humana: ha acabat l’any 2020 amb 6 treballadors d’inserció i 7 treballadors d’estructura, i hi han passat durant el darrer any 12 persones en itinerari d’inserció laboral, una de les quals està treballant en l’empresa ordinària.

Balaguer és una de les poblacions on s’ha recollit més residu tèxtil durant l’any passat: 46.822 kg, dels 376.682 kg que s’han recollit en tot el territori del Bisbat d’Urgell, durant l’any 2020.

Obre a Balaguer la primera botiga

Obre a Balaguer la primera botiga "Moda Re-" de la comarca

tracking