SEGRE

LABORAL NORMATIVA

Els empleats de l'Estat podran teletreballar tres dies a la setmana

A Lleida són una mica més de 1.550 treballadors, i 26.000 a Catalunya || Pla de la Moncloa per després de la pandèmia i oferirà ordinadors a la seua plantilla

El ministre Iceta, ahir a Madrid, amb els representants sindicals, després de firmar l’acord.

El ministre Iceta, ahir a Madrid, amb els representants sindicals, després de firmar l’acord.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els empleats de l’Administració General de l’Estat podran treballar des de casa per regla general tres dies a la setmana, segons van acordar ahir el ministeri de Política Territorial i Funció Pública i els sindicats CCOO, UGT, CSIF i CIG. A la demarcació de Lleida són 1.546 i a Catalunya, 26.040, segons les últimes dades del departament que dirigeix Miquel Iceta. A més, la Moncloa es compromet a proporcionar als treballadors un equip informàtic, així com programes i eines de ciberseguretat perquè puguin desenvolupar la seua activitat a distància. Igualment, els impartirà formació.

Amb aquest acord firmat ahir i que fixa les relacions laborals quan acabi la pandèmia, s’ha fet un “pas ferm cap al futur, que ja és aquí”, va destacar el ministre Iceta, que va posar èmfasi que ha estat possible gràcies al “diàleg i l’entesa” amb les organitzacions sindicals.

“L’objectiu és fomentar la presència de l’Administració de l’Estat al territori, especialment en zones de declivi demogràfic, modernitzar l’organització del treball mitjançant la consecució d’objectius i l’avaluació del rendiment, contribuir a la sostenibilitat mediambiental, generalitzar l’ús de les noves tecnologies i reconèixer com una modalitat més el teletreball”, va afegir el ministre.

D’acord amb el decret llei sobre el teletreball a les administracions públiques aprovat al setembre, aquesta modalitat serà voluntària, reversible i amb els mateixos drets i deures que el personal presencial. Estarà supeditat que es garanteixi la prestació de serveis i els empleats que optin per aquesta modalitat comptaran amb una identificació d’objectius, un pla de seguiment i una avaluació del seu compliment.

Només podran treballar a distància, segons l’acord, aquells que desenvolupin tasques susceptibles de ser dutes a terme telemàticament.

Prèviament, hauran de sol·licitar-ho, i l’accés a la prestació de serveis mitjançant teletreball haurà de fer-se a través de convocatòries públiques periòdiques o a través de gestió permanent de peticions.

La jornada serà la mateixa que en la modalitat presencial i hi haurà mecanismes de control de fitxatge.

tracking