SEGRE

CRISI ECONÒMICA

Uns 1.400 autònoms de Lleida tancaran al quedar-se sense prestació

Quatre de cada deu dels que cobren ajuts per cessament d'activitat || Empresa paga 9,9 milions a pimes i cooperatives amb 5.306 treballadors en ERTO

Eduardo Abenójar, assegut davant de l’ajuntament de Salou, va iniciar ahir una vaga de fam.

Eduardo Abenójar, assegut davant de l’ajuntament de Salou, va iniciar ahir una vaga de fam.ROGER SEGURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació de molts autònoms és crítica i quatre de cada deu que en aquests moments cobren prestacions públiques per cessament d’activitat donen per fet que no podran mantenir els seus negocis quan es quedin sense ajuts i afirmen que hauran de tancar. AS Lleida, aquest mes d’abril van rebre prestacions un total de 3.560 autònoms de la demarcació, amb la qual cosa els que temen que hauran d’abaixar la persiana de forma definitiva se situarien entorn d’uns 1.400. Lleida té 32.700 autònoms que treballen en tota mena de sectors, als quals se n’afegeixen 5.342 més del règim especial agrari.

La federació d’autònoms ATA va explicar que en el conjunt de l’Estat són 193.000 els autònoms que preveuen tancar els seus negocis després del venciment de la prestació extraordinària per cessament d’activitat, vigent fins al 31 de maig.

Un empresari del lleure de Salou inicia una vaga de fam per exigir poder reobrir els negocis

És tracta de la mateixa data en la qual teòricament acabarien els expedients de regulació temporal d’ocupació, però en aquest cas el ministeri de Treball ja ha anunciat que s’ampliarà la vigència.

Segons l’últim sondeig elaborat per ATA, els treballadors autònoms estimen en més de 75.000 milions d’euros les pèrdues des del març del 2020 i tres de cada quatre autònoms afirmen que la seua facturació ha estat fins i tot pitjor que en el primer trimestre de l’any passat.

“No podem continuar pagant amb diners públics unes prestacions socials d’algú que no continuarà amb l’activitat”, va afirmar el president d’ATA, Lorenzo Amor. En aquest sentit, va suggerir que els autònoms que no esperen mantenir la seua activitat disposin d’una prestació durant quatre mesos però sense haver de continuar sufragant la seua cotització a la Seguretat Social, i va demanar també que tant el cessament d’activitat com els ERTO es prorroguin fins al 31 de desembre. Quant a les projeccions d’ocupació, uns 200.000 autònoms amb treballadors (14,4% del total) preveuen que han d’acomiadar al llarg d’aquest any.

D’altra banda, el departament d’Empresa ha pagat 176,88 milions d’euros a 22.467 petites empreses, microempreses i cooperatives amb 88.400 treballadors en ERTO per ajudar a mantenir l’ocupació, segons dades publicades aquest dilluns.

Un 4% de les empreses que s’han acollit a a aquests ajuts són de Lleida i de Ponent, un 3% d’Alt Pirineu i Aran. Pimes i cooperatives lleidatanes amb 5.306 empleats en ERTO han rebut 9,9 milions.

tracking