SEGRE

Determinades rehabilitacions d'habitatges tindran una deducció de fins el 60% a l'IRPF

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La rehabilitació d’habitatges comptarà amb una deducció de fins el 60% en l’Impost de la Renda sobre les Persones Físiques (IRPF) si es contribueix a la millora de l’eficiència energètica de l’habitatge habitual, segons es desprèn del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència.

El Ministeri de Transports Mobilitat i Agenda Urbana ha explicat que s’articularan mesures fiscals a fi de crear un entorn favorable per a la realització d’actuacions de rehabilitació per part d’empreses i particulars, a través d’una millora del marc fiscal de l’activitat de rehabilitació orientada a assolir els reptes marcats pel Pla de Recuperació i Resiliència.

Tenint en compte que la rehabilitació d’edificis residencials s’ha de realitzar de manera prioritària per particulars, el Govern espanyol establirà deducció per obres que contribueixin a la millora de l’eficiència energètica de l’habitatge habitual. Aquesta deducció serà aplicable a persones físiques que realitzin determinades obres al seu habitatge habitual o en un habitatge de la seua titularitat, en arrendament com a habitatge habitual, que contribueixin a la millora de l’eficiència energètica. Així, es proposa una deducció del 20% per als qui, en realitzar determinades obres, redueixin, almenys, un 7% de la demanda de calefacció i refrigeració de l’habitatge (assimilable a una substitució de finestres per unes d’altes prestacions). D’altra banda, donarà una deducció del 40% als qui rebaixin en un 30% el consum d’energia primària no renovable, acreditable a través del certificat d’eficiència energètica.

Així mateix, el Govern estatal estableix una deducció del 60% per obres de rehabilitació que contribueixin a la millora de l’eficiència energètica d’edificis d’ús predominantment residencial, aplicable a quantitats satisfetes per persones físiques propietàries d’habitatge, condicionades a una reducció del consum d’energia primària no renovable, referida a la certificació energètica, d’un 30% com a mínim, o bé, la millora de la qualificació energètica de l’edifico per obtenir una classe energètica 'A' o 'B'.

Aquestes deduccions s’emmarquen en el Pla de Recuperació i Resiliència que enviarà el Govern a Brussel·les abans que acabi el mes i que en preveu una partida de 6.820 milions d’euros per a la rehabilitació d’habitatge i regeneració urbana, la segona partida més abundant després dels 13.200 milions que es destinaran a abordar una estratègia de mobilitat sostenible.

tracking