SEGRE

EMPRESES RESULTATS DEL 2020

Mercadona dispara els beneficis un 17 per cent, fins als 727 milions

Reparteix una prima de 409 milions entre els 95.000 treballadors que té en plantilla || Ha invertit 11,3 milions en tres supermercats del nou model a la província

Membres de l’equip de direcció de Mercadona posa amb el seu president, Juan Roig, al capdavant.

Membres de l’equip de direcció de Mercadona posa amb el seu president, Juan Roig, al capdavant.MERCADONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercadona va tancar el 2020 amb unes vendes de 26.932 milions d’euros, xifra que representa un increment del 5,5%, mentre que el benefici net va arribar als 727 milions, un 17% més. Així ho va explicar ahir el president de la cadena, Juan Roig, que va insistir en l’“orgull” de pagar “els impostos que toquen”, necessaris “si volem sanitat universal, justícia universal i educació universal”. Es referia d’aquesta manera al pagament de 364 milions en impost de societats, a més de l’abonament de 766 milions a la Seguretat Social.

En l’actual context, va defensar que “la salut i l’economia són com respirar i menjar, la salut és important però l’economia, també”, moment en què va detallar les més de cent mesures adoptades contra la Covid-19, en què la cadena ha destinat 200 milions. La pandèmia s’ha traduït en una pèrdua de quota de mercat de mig punt per diverses raons, des de la caiguda del turisme fins que alguns competidors, va dir, “ho han fet millor”. Les vendes online s’han doblat, però tot just representen l’1% del total, una taxa que arriba al 4% a València, Barcelona i Madrid, que tenen magatzems propis per a aquesta línia de negoci.

Juan Roig defensa que la seua no és una guerra de preus sinó per la millora de la qualitat de la seua oferta

De cara al 2021 preveu una inversió de 1.500 milions per continuar amb la “brutal transformació de la cadena”. D’aquesta quantitat, 1.130 milions es destinaran a l’obertura de noranta-set nous supermercats, a la reforma de vuitanta-vuit locals per adequar-los al Nou Model de Botiga Eficient, a Frescos Global i a la implantació de la secció A Punt per Menjar en dos-cents supermercats més. Confia a créixer aquest any en vendes un 3,7%, fins als 27.850 milions, mantenir el benefici net al voltant dels 700 i incrementar la plantilla en 1.600.

A la província, Mercadona va invertir l’any passat 11,3 milions en la reforma d’un dels supermercats a Lleida i un altre a Balaguer, a més d’un tercer a Tàrrega que va canviar d’ubicació. El 2019 se’n van reformar tres (Lleida, la Seu d’Urgell i Vielha) i el 2018, tres més (dos a Lleida i un a Mollerussa). Nou dels catorze establiments de la demarcació ja estan reformats d’acord amb el nou model per fer més còmoda la compra, amb ampliacions de seccions com forn o pernil al tall.

Mercadona compta amb 95.000 treballadors en 1.641 supermercats. L’any passat, es van repartir una prima de 43 milions el mes d’abril i aquest any, al març, una altra de 366. Són 409 amb càrrec als resultats del 2020.

tracking