SEGRE

ECONOMIA

Ros i Pacheco apressen a formar ja un govern que respongui a la crisi

Els sindicats exigeixen a la Moncloa derogar ja la Reforma Laboral i apujar l'SMI

Els líders de CCOO i UGT de Catalunya, al capdavant de la concentració a Via Laietana.

Els líders de CCOO i UGT de Catalunya, al capdavant de la concentració a Via Laietana.BLANCA BLAY/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els secretaris generals d’UGT i CCOO a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, respectivament, van apressar els partits a formar un govern que doni resposta a la crisi que vivim. “Que deixin de parlar de tant Consell per la República i situïn de manera clara una agenda social de gestió de la crisi econòmica”, va reclamar Ros.

“Nosaltres volem un govern. Encara que no sigui el que nosaltres voldríem, volem govern per criticar-lo”, va afegir.

Així ho va manifestar durant la concentració que es va celebrar a Barcelona per commemorar el Primer de Maig. Per la seua part, Pacheco va assegurar que les més de 250.000 persones que viuen en llars sense cap ingrés no poden “esperar més” i va demanar que es formi govern ja i es doni resposta a les necessitats de la gent.

Mentrestant, el vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, va advocar en un discurs durant l’homenatge d’ERC a Francesc Layret per l’1 de maig, perquè el pròxim govern impulsi un marc català de relacions laborals que tingui per objectiu establir un salari mínim de referència.

A Madrid, sota el lema Ara toca complir. Un país en deute amb els seus treballadors, CCOO i UGT van celebrar un altre atípic 1 de maig marcat per la pandèmia amb limitacions d’aforament i assenyalat per les eleccions madrilenyes, que se celebren el 4 de maig. De fet hi van participar els candidats d’esquerra a la presidència de la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, Mónica García i Pablo Iglesias, i sis ministres del Govern central, inclosa per primera vegada la ministra de Treball en actiu.

Tant CCOO com UGT van deixar clar que “toca complir amb els treballadors i saldar els comptes amb la gent que va tirar el país endavant”. Per això, van incidir que toca apujar el salari mínim interprofessional (SMI) i derogar la reforma laboral, entre altres reivindicacions.

Els líders de CCOO i UGT de Catalunya, al capdavant de la concentració a Via Laietana.

Els líders de CCOO i UGT de Catalunya, al capdavant de la concentració a Via Laietana.BLANCA BLAY/ACN

tracking